Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

O illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak ve kar geliyor...

Meteoroloji Doğu ve Güney Doğu'daki 11 ilde kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu.

O illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak ve kar geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Bitlis ve Urfa için sarı kodlu uyarı yaptı.

Söz konusu illerde sabah erken saatlerden itibaren kuvvetli sağanak, 2 bin metre rakım üzerindeki bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görüleceği belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Salı günü (07.05.2024) sabah ilk saatlerden itibaren Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Bitlis çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğusunda aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin ve Şırnak'ın doğusunun ile Ağrı'nın ve Bitlis'in 2000 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Haber Kaynağı : 12punto