Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

250 milyon yıl sonra Dünya cehenneme dönüşecek! Memeliler yok olabilir

Yaklaşık 250 milyon yıl sonra Dünya'daki tüm önemli kara kütlelerinin birleşeceği ve gezegenimizin son derece sıcak hale geleceği tahmin ediliyor.

250 milyon yıl sonra Dünya cehenneme dönüşecek! Memeliler yok olabilir

Yaklaşık 250 milyon yıl içinde, Dünya'daki tüm önemli kara kütlelerinin birleşeceği tahmin edilmektedir. Bu birleşme sonucunda gezegenimizin son derece sıcak hale gelmesi bekleniyor. Bu da çoğu memeli türü için yaşamın zorlu hale gelmesine neden olabilir. Geçtiğimiz eylül ayında Nature Geosciences dergisinde yayınlanan bir çalışmada, bu birleşmenin tahmini olarak 250 milyon yıl içinde gerçekleşeceği öngörülmektedir. Bu birleşme durumunda, Dünya'nın yaşanabilirliği büyük ölçüde azalabilir.

SONUMUZ GELEBİLİR

Bristol Üniversitesi'nde çalışan paleo-iklimbilimci ve makalenin eş yazarı Alexander Farnsworth, "40 ila 50 derece Celsius arasındaki yaygın sıcaklıklar ve hatta gündelik olarak görülen çok daha yüksek uç değerler, yüksek seviyelerdeki nemle beraber sonumuzu getirebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu durumda, insanlar da dahil olmak üzere diğer türlerin vadesi dolabilir çünkü vücutlarının ısıyı ter yoluyla atamaması nedeniyle soğutma zorluğu yaşayabilirler.

Çalışmada kullanılan modeller, CO² seviyelerinin birkaç milyon yıl içinde 410 ppm ile 816 ppm arasında olacağını tahmin ediyor. Bu seviyeler, şu anda gezegeni tehlikeli derecede sıcak sularda bulunduran seviyelere yakın ya da onun iki katı kadar yüksek olacak.

Çin Bilimler Akademisinde çalışan ve yeni çalışmada yer almayan jeofizikçi Ross Mitchell, "Bu iki etmenin birleşimi durumun bir çifte darbe olduğunu gayet güzel açıklıyor. Bu makaleye katılmadığım bir nokta varsa, o da düşündüklerinden daha haklı oldukları" şeklinde görüş belirtti.

Araştırmacıların tahminleri, Dünya'nın geçmişteki kitlesel yok oluş dönemleri ve gezegenimizin istikrarsız tarihiyle oldukça uyumlu. Bu nedenle, Dünya üzerindeki memeli ve insan yaşamının neredeyse tamamen yok olma noktasına geldiği diğer zamanlara bir örnek olabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma Dünya