Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ahmet Muhip Dıranas'ın unutulmaz şiirleri edebiyatseverlerle buluşuyor

İş Sanat‘ın edebiyat ve müziği bir araya getirdiği dinletilerinde 22 Ocak Pazartesi akşamı, 20.30’da Ahmet Muhip Dıranas'ın unutulmaz şiirleri "Aşklar Uçup Gitmiş Olmalı Bir Yazla" ile edebiyatseverlerle buluşacak.

Ahmet Muhip Dıranas'ın unutulmaz şiirleri edebiyatseverlerle buluşuyor

12punto.com.tr

İnsanın evren ve doğa karşısındaki bireysel durumlarını lirik bir dille anlatan Ahmet Muhip Dıranas’ın sevilen şiirlerini Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek.

22 yıl aradan sonra tekrar İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek dinletinin metinlerini Atilla Birkiye düzenlerken, Mehmet Birkiye ise sahneye uyguladı.

Müzik yönetmenliğini ve piyanistliğini Serdar Yalçın’ın yaptığı dinleti edebiyatseverleri, şairin derin ve etkileyici dünyasını yeniden keşfetmeye davet ediyor.

AHMET MUHİP DIRANAS KİMDİR?

Ahmet Muhip Dıranas, 1909 tarihinde doğmuştur. Türk edebiyatının en güçlü şair ve yazarları arasındadır. Edebiyatla içli dışlı olduğu dönemde Ahmet Hamdi Tanpınar ve Ahmet Haşim'den etkilenmiştir. Ortaya koyduğu eserler ülkemizde birçok kişi tarafından okunduğu gibi birçok dünya diline de çevrilmiştir.

Ahmet Muhip Dıranas, Sinop ilinin Erfelek ilçesinde yaşamıştır. Eğitimine de bu ilçede başlayan yazar ortaokul döneminde Ankara'ya gelmiştir. 1929 yılında Ankara Erkek Lisesi'nden mezun olan yazar, Hakimiyet-i Milliye Gazetesinde çalışmaya başlamıştır. Üniversite eğitimi için Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmiştir.

Buradaki eğitimi esnasında 2. sınıfta iken güzel sanatlar akademisi memuru olarak İstanbul'a gitmiştir. Bu nedenle hukuk eğitimi de yarım kalmıştır. Yükseköğrenim hayatına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde tamamlamıştır. Buradaki eğitiminden sonra devlet tiyatrolarında üst kademe görevlere getirilmiştir.

1939 yılında Ankara'ya dönen Ahmet Muhip Dıranas, sanat yayınları ve halkevlerini yönetmiştir. Bu dönemde yazdığı şiirler çeşitli dergilerde yayınlanmıştır. Bu dönemde siyasete atılmaya da karar veren Dıranas, milletvekili adayı olmuş olsa da seçilememiştir. 21 Haziran 1980 tarihinde Ankara'da vefat eden Ahmet Muhip Dıranas, vasiyeti üzerine Sinop'ta toprağa verilmiştir.

AHMET MUHİP DIRANAS ŞİİRLERİ

  • Oyunlar Gölgeler
  • Şiirler
  • Yazılar
  • Olvido
  • Yazılar, Toplu Yazıları
  • Fahriye Abla
  • Serenad
  • Bayrak
  • Kar
  • Büyük Olsun

Haber Kaynağı : 12punto

Aşklar Uçup Gitmiş Olmalı Bir Yazla Ahmet Muhip Dıranas