Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ajda Pekkan ve Selda Bağcan, 'Sivas’ın Yollarına' türküsüne düet yaptı

Ajda Pekkan, BWO Entertainment tarafından düzenlenen 'Ajda Pekkan & Arkadaşları' konserinde Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda hayranlarıyla buluştu. Konserde; Selda Bağcan, Nilüfer, Mazhar-Fuat, Işın Karaca, Hande Yener, Cem Adrian, Mabel Matiz ve diğer birçok sanatçı Pekkan'a eşlik etti.

Ajda Pekkan ve Selda Bağcan, 'Sivas’ın Yollarına' türküsüne düet yaptı

Usta sanatçı Ajda Pekkan, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda hayranlarıyla buluştu.

Konserin sunuculuğunu Çağla Şıkel üstlendi.

Konserde duygularını dile getiren Pekkan, ilk kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldığında bile bu kadar heyecanlanmadığını belirterek, "Çok değerli yol arkadaşlarımla sahne alacağım. Onlarla beraber olmak hayalimdi. Kısmet bu akşammış" dedi.

Selda Bağcan ile Ajda Pekkan konserde "Sivas’ın Yollarına" türküsünü birlikte söyledi.

SİVAS'IN YOLLARINA TÜRKÜSÜ HİKAYESİ

Evvel zamanda Sivas ilinden bir kervancı Halep'ten mal getirir. Tam üç yıldır kervancılar yurtlarından, baba ocaklarından ayrı düşmüşlerdir.

Kervancılar Halep'ten aylarca yol ala ala, en sonunda, karlı fırtınalı bir kış günü Sivas'la Kayseri arası yıkık bir Selçuk hanına kendilerini zor atarlar. Handa gecelemeye karar verip, yüklerini çözerler. Sivas çok yakında olduğundan kervancılar bir an evvel gitmek isterler ve gece yola çıkarlar.

Fırtınayı hesap etmeyen kervancıların kervanı yolda kara ve fırtınaya teslim olur, oracıkta hepsi ölürler. Onların ölüme teslim olduğu yere de kervankıran denir.

Ve bu olay üstüne Anadolu insanları, türlü türlü türküler çıkarmışlardır. Bu türküleri şairler, şair olmayanlar, olayı kim duyupta yüreği yandıysa veryansın etmiştir.

"Sivas'ın Yolları" türküsü de bu olay üzerine yazılmıştır.


Haber Kaynağı : 12punto

Ajda Pekkan Selda Bağcan Sivas’ın Yollarına