Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Amazon'da 16 milyon yıllık dev yunus fosili bulundu!

Zürih Üniversitesi araştırmacıları, Peru'da Amazon Nehri'nde 3,5 metre uzunluğa sahip dev bir yunus türüne ait 16 milyon yıllık kafatası fosili keşfetti.

Amazon'da 16 milyon yıllık dev yunus fosili bulundu!

Zürih Üniversitesi araştırmacıları, Peru'daki Amazon Nehri'nde dev bir yunus türüne ait 16 milyon yıllık bir kafatası fosili keşfettiğini açıkladı.

Guardian'ın haberine göre, keşfedilen yunus türünün en yakın akrabasının Güneydoğu Asya'da, 10 bin kilometre ötede yaşadığı belirlendi. Araştırmanın lider yazarı Aldo Benites-Palomino, fosilin 24 ila 16 milyon yıl öncesine dayandığını ve 3,5 metre uzunluğunda olan Platanistoidea ailesine ait olduğunu açıkladı.

Benites-Palomino, "Pebanista yacuruna" olarak adlandırılan bu yunus türünü 2018'de keşfettiklerini ancak Kovid-19 salgını nedeniyle çalışmalarının aksadığını belirtti. Benites-Palomino, bu nehir yunusu türünün, tatlı su nehirlerinde yeni besin kaynakları bulmak için okyanusları terk ettiği tahmin edildiğini ifade etti.

Zürih Üniversitesi Paleontoloji Departmanı Direktörü Marcelo R. Sanchez-Villagra, "Güney Amerika'da 20 yıldır yaptığımız çalışmalar sonucunda bölgede günümüzde bulunan bazı canlıların dev formlarını bulduk, ancak bu, yunus türünün ilk örneği oldu" dedi.

Araştırma sonuçları, Science Advances dergisinde yayımlandı.

 


Haber Kaynağı : AA

Peru kafatası