Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Arabesk müziğin unutulmaz ismi: Müslüm Gürses adını taşıyan müzede anıldı

Arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden Müslüm Gürses, ölümünün 11. yılında memleketi Şanlıurfa'da adını taşıyan müzede sevenleri tarafından anıldı.

Arabesk müziğin unutulmaz ismi: Müslüm Gürses adını taşıyan müzede anıldı

3 Mart 2013'te İstanbul'da hayatını kaybeden Şanlıurfa doğumlu Müslüm Gürses adına, 1 Ekim 2013'te 'Müslüm Gürses Müzesi' açıldı. 

Müze, yaklaşık 3 yıl önce de Karaköprü Belediyesi tarafından yaptırılan Yaşam Parkı'ndaki yeni yerine taşındı. 

Kendine has tarzı ve yorumuyla milyonların sevgisini kazanan Gürses'e ait çok sayıda eşyanın sergilendiği müze, 11 yıldır sevenlerini ağırlıyor. 

ÖZEL EŞYALARI SERGİLENİYOR

Ziyaretçiler, sanatçının bal mumundan heykeli, taş plakları, güneş gözlüğü, tespihi, çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğrafları, kıyafetleri ve ayakkabıları gibi çok sayıda özel eşyasını görme imkanı buluyor.

Müzenin sorumlusu Adil Çakmak, Karaköprü Belediyesi olarak amaçlarının müzeye gelen tüm ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak olduğunu söyledi. 

'SEVENLERİNİ AĞIRLARKEN MUTLULUK DUYUYORUZ'

Müzede sanatçıya ait anıları yaşattıklarını ifade eden Çakmak, şöyle konuştu: 

"Müslüm Gürses Müzesi yaklaşık 3 yıl önce Yaşam Parkı içerisinde daha büyük bir binaya taşındı. Misafirlerimiz pazartesi hariç her gün rehber eşliğinde 9.30-18.00 arası müzemizi ziyaret ediyor. Özellikle hafta sonları il dışından ve yurt dışından gelen ziyaretçilerden dolayı yoğunluk oluyor. Müslüm Gürses sevenlerini ağırlarken bizler de mutluluk duyuyoruz.


Haber Kaynağı : 12punto

Müslüm Gürses Şanlıurfa