Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Baby Reindeer dizisinde Martha karakterine ilham vermişti: Netflix'e dev dava!

Netflix'te yer alan Baby Reindeer dizisinin başrollerinden Martha Scott karakterine ilham verdiğini iddia eden kadın, Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı. Scott karakterine ilham verdiğini iddia eden Fiona Harvey, 'stalker' olmadığını söyledi.

Baby Reindeer dizisinde Martha karakterine ilham vermişti: Netflix'e dev dava!

ABD'nin California eyaletinde Fiona Harvey isimli kadın, Netflix'i karalama, bilinçli olarak duygusal strese sebep olma, ihmal ve yayın hakları ihlal etmekle suçlayarak dava açtı.

Harvey, kameralar önünde Scott karakterinin kendinden esinlenildiğini iddia ederken, "stalker" olduğu iddialarını ise yalanladı. Harvey, ayrıca Gadd'a 41 bin e-posta, yüzlerce sesli mesaj ve 106 mektup gönderdiği iddialarını da yalanladı. 

T24'te yer alan habere göre; Piers Morgan'a verdiği söyleşide Harvey, "Ona hiçbir şey yolladığımı düşünmüyorum. Belki birkaç e-posta olabilir, ama şakalaşıyorduk, o kadar" dedi. 

"DAHA İYİ HİKAYELER PARA KAZANDIRIYOR"

Netflix'in de davalı olarak gösterildiği suçlamada şu ifadeler yer alıyor:

"Davalıların Harvey hakkında dünya çapında 50 milyondan fazla kişiye söyledikleri yalanlar arasında Harvey'nin iki kez hüküm giymiş ve beş yıl hapis cezasına çarptırılmış bir sapık olduğu ve Harvey'nin Gadd'a cinsel saldırıda bulunduğu da yer almaktadır. Davalılar bu yalanları söylediler ve hiç durmadılar çünkü bunlar gerçeklerden daha iyi hikayelerdi ve daha iyi hikayeler para kazandırıyordu."

Harvey'nin avukatları, Netflix'in sahip olduğu büyük maddi kaynaklara rağmen Gadd'ın hikayesini doğrulamak için hiçbir şey yapmadığını belirtti. 

Bir Netflix sözcüsü ise, The Guardian'a yaptığı açıklamada, "Bu konuyu yoğun bir şekilde savunmaya ve Richard Gadd'ın hikayesini anlatma hakkının arkasında durmaya devam edeceğiz" dedi. 


Haber Kaynağı : 12punto

Baby Reindeer Martha Scott Fiona Harvey