Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Baby Reindeer'ın 'gerçek Martha'sı Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı

Netflix'in 'Baby Reindeer' dizisindeki Martha karakterinin kendisi olduğunu iddia eden Fiona Harvey isimli kadın, Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı.

Baby Reindeer'ın 'gerçek Martha'sı Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı

Netflix'in popüler dizisi 'Baby Reindeer'da Martha Scott karakterinin arkasındaki isim olduğunu öne süren Fiona Harvey, platforma 170 milyon dolarlık dava açtı.

Guardian'da yer alan habere göre Fiona Harvey, perşembe günü açtığı davada Netflix'i iftira, kasıtlı olarak duygusal sıkıntıya neden olma, ihmal, ağır ihmal ve tanıtım hakkını ihlal etmekle suçladı.

Davada şu ifadeler yer aldı:

"Davalıların Harvey hakkında dünya çapında 50 milyondan fazla kişiye söyledikleri yalanlar arasında Harvey'in iki kez hüküm giymiş ve beş yıl hapis cezasına çarptırılmış bir sapık olduğu ve Harvey'in Gadd'a cinsel saldırıda bulunduğu da yer almaktadır. Davalılar bu yalanları söylediler ve hiç durmadılar çünkü bu gerçeklerden daha iyi bir hikayeydi ve daha iyi hikayeler para kazandırıyordu.

Çok uluslu, milyar dolarlık bir eğlence yayın şirketi olan Netflix, Gadd'ın anlattığı 'gerçek hikayeyi' doğrulamak için kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey yapmadı. Yani, Harvey'in mahkum edilip edilmediğini hiç araştırmadı ki bu da gerçeklerin çok ciddi bir şekilde çarpıtılması anlamına geliyor.

Gadd ile Harvey arasındaki ilişkiyi, eğer varsa, anlamak için hiçbir şey yapmadı... Davalıların yalanları, görevi kötüye kullanmaları ve tamamen pervasızca suistimalleri sonucunda Harvey'in hayatı mahvoldu. Basitçe, Netflix ve Gadd onun itibarını, karakterini ve hayatını mahvetti."

Harvey, fiili zararlar için en az 50 milyon dolar, 'manevi ızdırap ve iş kaybı' için en az 50 milyon dolar telafi edici tazminat, 'Baby Reindeer'den elde edilen tüm kârlar' için en az 50 milyon dolar ve cezai tazminatlar için 20 milyon dolar talep ediyor.

BABY REİNDEER KONUSU

Başarısız bir komedyen hassas bir kadına iyi niyet gösterisinde bulunduğunda ikisinin de hayatını mahvedebilecek boğucu bir saplantının fitilini ateşler.

BABY REİNDEER OYUNCULARI

Richard Gadd

Jessica Gunning

Nava Mau

Tom Goodman-Hill


Haber Kaynağı : 12punto

Baby Reindeer Netflix Fiona Harvey