Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Banksy, Londra'daki ağaç resmini kendisinin yaptığını doğruladı

İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Londra'nın kuzeyinde bu sabah ortaya çıkan duvar resminin kendisine ait olduğunu doğruladı.

Banksy, Londra'daki ağaç resmini kendisinin yaptığını doğruladı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park mahallesinde yaşayanlar bu sabah, budanmış bir ağacın arkasındaki duvarda ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin işlerini anımsatan bir çizimle karşılaştı.

Budanmış dalların arkasındaki duvarda yaprak gibi görünen yeşil bir desen ile yeşil boyayı sıkmış olduğu anlaşılan genç bir kadın vardı.

Bu eserin kendisine ait olup olmadığına dair sosyal medyada saatler süren spekülasyonların ardından, ünlü sokak sanatçısı Instagram hesabından bir paylaşım yaptı.

İMZASINI TEYİT ETTİ

Dalların arkasındaki duvarın bembeyaz göründüğü ve eserin yapılması sonrasındaki halini paylaşan Banksy, imzasını da teyit etmiş oldu.

İngiliz basını, Hornsey Caddesi üzerinde bulunan eseri görmek için sabahtan beri çok sayıda kişinin bölgeye akın ettiğini yazdı.

BANKSY KİMDİR?

Banksy, gerçek adı ve kimliği doğrulanmayan ve spekülasyon konusu olan, Banksy takma adlı İngiltere merkezli bir sokak sanatçısı, politik aktivist ve film yönetmenidir.

Gerçek kimliği bilinmemektedir, Banksy eserlerinde kullandığı imzasıdır.

1990'lardan beri aktif olan Banksy, hicivli sokak sanatı ve yıkıcı epigramları, kara mizahı farklı bir şablon tekniğinde yürütülen grafiti ile birleştirmektedir. Siyasi ve toplumsal yorumlarıyla ilgili eserleri dünyanın her yerinde sokaklarda, duvarlarda ve köprülerde yer aldı.

Banksy'nin çalışmaları, sanatçılar ve müzisyenler arasındaki işbirliklerini içeren Bristol yeraltı sahnesinden doğdu.

Banksy, bir grafiti sanatçısı ve Massive Attack müzik grubunun kurucu üyesi olan 3D'den ilham aldığını söylemektedir.


Haber Kaynağı : 12punto

Banksy İngiltere londra sanatçı

İlgili Haberler