Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

BİFO'dan 'Romantizmin Işıltısında' temalı konser: Konuk şef Finnegan Downie Dear olacak

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 'Romantizmin Işıltısında' temalı konserde Finnegan Downie Dear yönetiminde 18 Ocak Perşembe saat 20.00'de Zorlu PSM'de sahne alacak.

BİFO'dan 'Romantizmin Işıltısında' temalı konser: Konuk şef Finnegan Downie Dear olacak

'Romantizmin Işıltısında' başlıklı konserin konuk şefi, Cambridge Üniversitesi ve Kraliyet Müzik Akademisi gibi iki saygın kurumdan başarıyla mezun olan Finnegan Downie Dear olacak.

Mahler Şeflik Yarışması birinciliğinin ardından adından "açık yüreklilikle eşsiz bir zihnin mükemmel birleşimi" olarak söz ettiren Dear, geçtiğimiz sezonda Staatskapelle Berlin, Camerata Salzburg ve Gothenburg Senfoni orkestralarıyla da çalıştı. 

Konserin solisti ise sıcak tonu ve akışkan virtüözitesi ile Joseph Joachim Keman Yarışması 2012 birincisi Alexandra Conunova olacak.

Paris Orkestrası, Mahler Oda Orkestrası, Suisse Romande ve Rus Ulusal Orkestrası gibi topluluklarla konserler veren Conunova, BİFO ile ilk kez buluşacağı bu konserde, yaşadığı dönemin fırtınalı ruh hâllerini, anavatanının renkleri, şiirleri ve ezgileriyle zenginleştirerek özgün müzik dili yaratan Çaykovski’nin inceliklerle bezenmiş Re Majör Keman Konçertosu’nu seslendirecek. 

BİFO, konserin ikinci yarısında ise Çaykovski’nin teknik ve düşünsel açıdan en derin yapıtlarından biri olan “Pathétique Senfoni”sini ve Ravel’in “Couperin’in Mezarı” yapıtını dinleyicilerle buluşturacak.


Haber Kaynağı : 12punto

BİFO konser Finnegan Downie Dear