Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

British Museum davası: 1800 eseri çalan küratör hakkında karar

British Museum'daki kayıp eser skandalı mahkemeye taşındı. Londra'da görülen davada mahkeme, 1800 eseri çalmakla suçlanan ve geçen yaz görevden alınarak hakkında yasal işlem başlatılan küratör Peter Higgs'in çaldığı eserleri iade etmesine karar verdi.

British Museum davası: 1800 eseri çalan küratör hakkında karar

Çizelgede kayıtlı 8 milyon eserle dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan British Museum’da geçen yaz 1.800'den fazla eserin kayıp ya da çalınmış olması ve bir kısmının da e-Bay üzerinden satışa çıkarılmasıyla gündeme gelen krizle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

KÜRATÖR PARÇALARI İADE EDECEK

Müzenin, 1.800'den fazla eserin kayıp, çalıntı ya da hasarlı olduğunun tespit edilmesinin ardından geçen yıl temmuz ayında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle makamından alarak hakkında yasal işlem başlattığı müze küratörü Dr. Peter Higgs'in dün görülen duruşmasında Yüksek Mahkeme, yüzlerce eseri çaldığı iddia edilen küratörün, söz konsu parçaları geri iade etmesine karar verdi.

Londra'daki müzenin mütevelli heyeti adına hareket eden avukatlar, Dr. Higgs'in en azından Temmuz 2009 ile Ocak 2018 arasında 'güven duyulan makamını kötüye kullandığına' dair ikna edici kanıtlar olduğunu belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

British Museum müze mahkeme londra