Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dünyaca ünlü müzisyen Evgeny Grinko, 12punto'ya konuştu: 'Türkiye'de yaşamak istiyorum'

Ünlü piyanist Evgeny Grinko, 17 Mayıs tarihinde yayınlanan 'Uzun İnce Bir Yoldayım' single parçası ile hayranlarına müzikal şölen yaşatmaya devam ediyor. 12punto'nun sorularını yanıtlayan Grinko, ilerleyen süreçte Türkiye'de yaşamayı planladığını ifade etti: "50 yaşımdan sonra Bodrum çevresinde bir kasabada ya da daha güneyde olan çok sakin bir yerde yaşamak istiyorum"

Dünyaca ünlü müzisyen Evgeny Grinko, 12punto'ya konuştu: 'Türkiye'de yaşamak istiyorum'

Ezgi Sivritepe / 12punto.com.tr - Özel

Dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko, 1973 yılında aramızdan ayrılan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı ölümsüz eserini piyanosu ile yeni bir varyasyon olarak ortaya koydu. 17 Mayıs tarihinde (bugün) video klibi ile sevenlerine sunduğu single hakkında Grinko, samimi açıklamalarda bulundu.

Eserin en iyisini elde edebilmek için tüm varyasyonlarını dinlediğini söyleyen Grinko, video klibi çekiminde çok keyif aldığını anlattı. 

'BİR KISMINI KÖYDE ÇEKTİK' 

Uzun İnce Bir Yoldayım eserinin video klibi için hem köyde hem de şehirde çekim yapıldığını aktaran Grinko, "Video çekimleri çok hoşuma gitti bir kısmını köyde bir kısmını şehirde çektik. Arabanın üstünde piyano çaldım ve insanlar kornoya basıyorlardı. Yokuşlarda zıplamıyor mu diye soruyorlardı" diyerek o anları gülümseyerek aktardı.

YENİ BİR ESERİ OLUŞTURMA SÜRECİNDE

Senelerin eskitemedigi ölümsüz eser Uzun İnce Bir Yoldayım parçasının en iyi halini elde edebilmek icin bir çok varyasyonunu dinlediğini belirten Grinko, "Özünü aktarmaya çalıştım" şeklinde konuştu.

Aralık 2023 tarihinde verdiği bir demeçte, "Valse parçamdan daha iyisini yapmak, onun üzerine çıkmak istiyorum" dediğini hatırlattığımızda Grinko, şu yanıtı verdi:

"Uzun İnce Bir Yoldayım bana ait bir parça değil. Ben sadece varyasyonunu yarattım. Şu an hala yeni bir parça yaratma sürecindeyim"

TÜRKİYE'YE YERLEŞECEK Mİ?

Türkiye'ye olan sevgisiyle bilinen Grinko, şu anda neredeyse Türkiye'de yaşadığını ancak ilerleyen zamanda buraya tamamen yerleşebilecegini şu sözlerle ifade etti:

"50 yaşımdan sonra Bodrum çevresinde bir kasabada ya da daha güneyde olan çok sakin bir yerde yaşamak istiyorum"

Bu zamana kadar ürettiği tüm parçalarla müzik severler tarafından keyifle dinlenen Grinko, eserlerinde kendine ait bir parçanın da olduğunu şu cümlelerle anlattı: "Her kompozisyonumda bir parçam vardır. Bazı parçalarda çok hüzünlü bazı yerlerde de çok yükseğe çıkabiliyorum. Konserlerde davul çalarken çok yükselebiliyorum"

Grinko son olarak ise, onda en çok 'Valse' adlı eserinin kendisinde derin hisler uyandırdığini belirtti.


Haber Kaynağı : Ezgi Sivritepe

Evgeny Grinko Uzun İnce Bir Yoldayım Aşık Veysel Şatıroğlu

İlgili Haberler