Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Evlilik mutluluk getirmiyor mu? Araştırmacılar şaşırtıcı sonuçlar açıkladı!

Evlilik ve mutluluk arasındaki ilişkiyi inceleyen araştırmacılar, evliliğin insanları daha mutlu ya da sağlıklı yapmadığını ortaya çıkardılar.

Evlilik mutluluk getirmiyor mu? Araştırmacılar şaşırtıcı sonuçlar açıkladı!

Araştırmacılar, evlilik ve mutluluk arasındaki ilişkiyi incelediler ve evliliğin insanları daha mutlu veya sağlıklı yapmadığını ortaya koydu. Bekârların, evli çiftler kadar hatta onlardan daha mutlu olduğu belirtildi. Yapılan araştırmalar, evliliğin insanları daha mutlu veya sağlıklı yapmadığını gösteriyor.

California Üniversitesi'nden araştırmacılar, evliliğin uzun vadede refahı artırdığına dair çok az kanıt bulunduğunu söylediler. Araştırmayı yöneten Dr. Bella DePaulo, medya ve bilimsel dergilerde sıkça evliliğin sağlık ve refah için olumlu olduğu yönünde iddiaların yer aldığını ancak bu iddiaların genellikle araştırmaların sonuçlarını yanlış yansıttığını veya abarttığını belirtti.

DePaulo, yapılan araştırmaların intihar, depresyon, yalnızlık, fiziksel sağlık ve mutluluk gibi konuları ele aldığını ve bekâr kalan kişilerin genellikle evli olanlarla benzer sonuçlara sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, evlenmenin sağlık veya refahta kalıcı iyileşme sağladığına dair çok az kanıt olduğunu vurguladı. Bu bulgular, evlilik ve mutluluk arasındaki ilişkiyi sorgulamamıza neden oluyor ve evlilikten beklenen mutluluğun veya sağlığın gerçekte nasıl olduğunu daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.

 


Haber Kaynağı : 12punto

evlilik araştırma