Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Filistin açıklaması tepki toplamıştı: Azra Kohen Instagram hesabını kapattı

Yazar Azra Kohen, Filistinli annelerin çocuklarını bilerek bombaların altına attığını söyleyerek sosyal medyada tepki topladı. Kohen, gelen tehditler sonrası Instagram hesabını kapattı.

Filistin açıklaması tepki toplamıştı: Azra Kohen Instagram hesabını kapattı

12punto.com.tr

Son dönemde Gazze'de sığınılacak tek yer olan Refah Kampı'ndaki çadırları da vurmaya başlayan İsrail, dünyanın tepkisini çekmiş durumda.

Filistinlilerin yaşam hakkının olmadığının olmadığını söyleyen yazar Azra Kohen ise Gazze'deki çocuk ölümlerinin kurgu olduğunu ima etti.

'HERKESİN YOK OLMASINI DİLİYORUM'

Filistinlileri, uluslararası kamuoyu oluşturmak için çocuklarını bilerek bombaların altında bıraktığını iddia eden Kohen, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Defalarca söyledim. Bir daha söyleyeyim. Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum!

Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum, onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için... İnsan analiz kabiliyeti olan çekilen bir videonun koşullarını analiz edecek içerikte bir varlık olmalı. Olanı olduğu gibi görmenizi dilerim. Yavrusunu koruyamayan, yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

'İSRAİL DEVLETİ AFFEDİLEMEZ!'

Azra Kohen tepki çeken sözlerinin ardından açıklama yaptı. Kohen "Bir kere benim ata soyadım Sarızeybek. Ben müslüman bir ailede doğmuş, büyümüşüm. Anne olduğum için bütün dünyadaki çocuklara dil, din, ırk ayrım etmeden zaten inanılmaz yüce duygular besleyen ve bu duygulardan dolayı da çok ciddi yürek sancısı çeken biriyim.

Verdiğim tepki video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yol açanlara verdiğim tepkidir. Sayıları çok fazla. Çünkü sosyal medyada biz paylaşalım diye öldürülmüş olan çocuklar var. Ben annelere bir kelime bile etmedim. İsrail devletini affedilemez buluyorum. Farklı bir görüşte olduğumu kimse söyleyemez" dedi. 

HESABINI KAPATTI

Bütün bu yaşananların ardından Kohen, 270 bin takipçili Instagram hesabını kapattı.

Kohen'in sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığı öğrenildi.

AZRA KOHEN KİMDİR?

Azra Kohen, 1979 yılında İzmir'de doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde eğitim gördükten sonra, Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır.

Daha sonra Liverpool Üniversitesi'nde Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

AZRA KOHEN KİTAPLARI

Azra Kohen'in en bilinen eseri "Fi Çi Pi" adlı romandan oluşan üçlemesidir.

Bu üçleme, 2016 yılında "Fi" ve 2017 yılında "Çi" adıyla diziye de uyarlanmış ve büyük bir ilgi görmüştür.

Yazarın diğer bilinen eserleri arasında "Aeden", "Gör Beni", "Fırtına" ve "Yalnız" yer alır.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Azra Kohen' Azra Kohen kimdir Azra Kohen kitapları Filistin Gazze Instagram İsrail