Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gazeteci Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı

Kansere yenik düşen gazeteci Celal Başlangıç (68), Almanya'da düzenlenen cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.

Gazeteci Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni, gazeteci Celal Başlangıç, dün Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

Başlangıç’ın cenazesine katılanlar arasında, gazeteciler Hasan Cemal, Banu Güven, Ragıp Duran, Kemal Göktaş, Erk Acarer ve sanatçılar Suavi ve Ferhat Tunç yer aldı.

Bir süredir kanser tedavisi gören Celal Başlangıç, 3 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti.

CELAL BAŞLANGIÇ KİMDİR?

Celal Başlangıç, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan 1978 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1975 yılında Ege Ekspres gazetesinde başladı. Daha sonra sırasıyla Demokrat İzmir (1977) ve Politika (1979) gazetelerinde çalıştı.

1981-1984 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinin Adana Bölge Temsilciliği, İç Politika Servis Şefliği, Yazı işleri Müdürlüğünü yaptı. Evrensel gazetesinin kurucu genel yayın müdürü oldu. Radikal gazetesinin kurucuları arasında yer aldı. Başlangıç, T24, Gazete Duvar, bianet, Haberdar gibi yayın organlarında yazdı.

Başlangıç’ın Kanlı Bilmece, Hayatın Rengi Gökkuşağı, Hayata Söylenmiş Şarkılar, Korku Tapınağı, Trilye’den Yusufeli’ne Adatepe’den Derik’e Hayat Ağacıyla Yaşayanlar isimli kitapları bulunuyor. Başlangıç, gazeteci Ayşe Yıldırım ile evliydi.


Haber Kaynağı : 12punto

Celal Başlangıç Almanya gazeteci