Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Grammy ödüllü şarkıcının konserinde prezervatif dağıtıldı

Kürtaj ve üreme hakları konusundaki duyarlılığıyla tanınan şarkıcı Olivia Rodrigo'nun, kürtajın yasa dışı olduğu Missouri eyaletindeki konserinde prezervatif ve doğum kontrol hapları müzikseverlere ücretsiz olarak verildi.

Grammy ödüllü şarkıcının konserinde prezervatif dağıtıldı

Üç Grammy ödüllü şarkıcı Olivia Rodrigo'nun, ABD'de Cumhuriyetçi seçmen nüfusunun yoğun olduğu ve kürtajın bazı sağlık riskleri gibi istisnalar dışında yasa dışı olduğu Missouiri eyaletinde, St Louis'deki konserinde dinleyicilere ücretsiz prezervatif ve doğum kontrol hapı dağıtıldı.

ELDE EDİLEN GELİR KAMPANYAYA AKTARILIYOR

21 yaşındaki müzisyen Rodrigo, üreme ve kürtaj hakları için başlattığı 'Fund 4 Good' kampanyasıyla dikkat çekiyor. Ulusal Kürtaj Fonları Ağı ile iş birliği yapan sanatçı, turnesinden elde edilen gelirin bir kısmını bu kampanyaya aktarıyor.

Missouri'de yaşayan kişilere eyalet dışında kürtaj hizmeti alma konusunda yardım eden 'Right by You' isimli platformdan bir kişi, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, Rodrigo'nun konsere bir dizi kuruluşu davet ettiğini ama doğum kontrol malzemelerinin dağıtılmasının bu kuruluşların kendi seçimi olduğunu anlattı.


Haber Kaynağı : 12punto

Olivia Rodrigo Missouri Prezervatif doğum kontrol hapı