Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İspanya'da gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılacak!

İspanya hükümeti, cinsel sağlık konusunda farkındalığı artırmak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklarla mücadeleyi güçlendirmek için 14 ila 22 yaş arasındaki gençlere ücretsiz prezervatif dağıtmayı planlıyor.

İspanya'da gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılacak!

İspanya hükümeti, genç nüfusa cinsel sağlık konusunda farkındalığı artırmak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklarla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla bedava prezervatif dağıtımını amaçlıyor.

Sözcü'nün Euronews'ten aktardığına göre, İspanya Sağlık Bakanı Monica Garcia, bu planı ilk kez Senato Sağlık Komisyonu’nda dile getirdi. Garcia, enfeksiyon önlemede aşıların ücretsiz olduğu gibi, prezervatiflerin de önemli bir önleme stratejisi olduğunu bildirdi.

CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR SON YILLARDA 3 KAT ARTTI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, ülkede bel soğukluğu ve frengi enfeksiyonları 2000'li yılların başından bu yana artış göstermekte. Klamidya bakterisinin neden olduğu cinsel yolla geçen bulaşıcı hastalıkla ilgili vakalarda ise 100 bin kişi başına düşen enfeksiyon sayısı 2016 ve 2022 yılları arasında üç kattan fazla arttığına işaret etti.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre, 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla bel soğukluğu vakaları yüzde 48, frengi vakaları yüzde 34 ve klamidya vakaları yüzde 16 oranında artış gösterdiği belirtildi. Fransa gibi AB'nin diğer bir ülkesinde ise geçen yıl ocak ayından bu yana 26 yaşın altındaki gençler için prezervatifler ücretsiz olarak sunulmakta ve bunun masrafı ulusal sağlık sigortası tarafından geri ödendiği belirtildi.


Haber Kaynağı : 12punto

İspanya Prezervatif Sağlık Bakanlığı