Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbul'da kentsel dönüşümde engeller artıyor!

İstanbul'da olası bir depreme karşı riskli binaların dönüşümü hayati önem taşıyor. Fakat finansman sıkıntıları, artan inşaat maliyetleri ve yetersiz insan kaynağı gibi engeller, kentsel dönüşümün önünde set çekiyor.

İstanbul'da kentsel dönüşümde engeller artıyor!

Uzmanlar, olası bir İstanbul depremi konusundaki uyarılarını sürekli tekrar ederken, İstanbul'un yapı stokunun yüzde 70'inin potansiyel risk taşıdığı bir ortamda, kentsel dönüşüm için gerekli çalışmaların finansman sıkıntıları ve artan inşaat maliyetleri gibi nedenlerle yeterince yapılamadığı belirtiliyor.

İstanbul'da yapı stokunun yüzde 70'i potansiyel risk taşıdığından, kentsel dönüşümün hızla tamamlanması gerekiyor. Ancak, vatandaş beklentileri, finansman sorunları, yüksek inşaat maliyetleri, yetersiz insan kaynağı, mevcut hukuki sorunlar ve merkezi-yerel yönetimler arasındaki uyumsuzluk gibi faktörler, bu kritik dönüşümün gecikmesine neden oluyor.

BloombergHT'nin haberine göre, Üsküdar'da 55 yıllık bir apartmanda yaşayan emekli işçi Savaş Demir'in binasının sağlamlığı konusundaki endişeleri artıyor. Ancak, kentsel dönüşüm başvurusu yapmak isteyen apartman sakinleri, yeni imar düzenlemeleri ve artan inşaat maliyetleri gibi sorunlarla karşılaşıyorlar.

Artan maliyetlere dikkat çeken Demir, "Birkaç yıl önce daire başına 350 – 400 bin TL’ye binamızı yenileyebiliyorduk. Şimdi 1,5 milyon TL oldu. Binada bu rakamı ödeyebilecek kimse yok. Kat hakkımız da yok. Artık bu işi yapmamız çok zor" diyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul İnşaat İstanbul depremi kentsel dönüşüm Üsküdar