Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstismar iddiasıyla gündeme gelmişti: Savcı, Ender Saraç’ın beraatini istedi

Beslenme ve diyet uzmanı Ender Saraç’ın çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava karar aşamasına geldi. Savcı, Saraç’ın istikrarlı şekilde üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan şüpheden uzak bir delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti.

İstismar iddiasıyla gündeme gelmişti: Savcı, Ender Saraç’ın beraatini istedi

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Ender Saraç katıldı.

Davaya ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, mağdur çocuk M.S.’nin, psikolog eşliğinde alınan ifadesinde, babası Ender Saraç’a ders vermek için ilk beyanını bu şekilde verdiğini, babasının kendisini zorla duşa sokmadığını, babası tarafından herhangi bir cinsel eyleme maruz kalmadığını, önceki iddialarını uydurduğunu ve babasına kızdığı için bu şekilde ifade verdiğini söylediğini hatırlattı.

MAHKEME DURUŞMAYI ERTELEDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre; Savcı, mütalaasının devamında Ender Saraç’ın istikrarlı şekilde üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan şüpheden uzak bir delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, Saraç’ın son savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, mağdur çocuk M.S.'nin 5 Aralık 2023 günü öğrenim gördüğü okuldaki öğretmenlerine, babasından cinsel istismar gördüğüne dair beyanda bulunduğu, öğretmenlerinin ve okul idaresinin tutmuş olduğu tutanakların polise bildirildiği ve savcılıkça soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Mağdur çocuğun 7 Aralık 2023 günü Çocuk İzlem Merkezinde (ÇİM) ilk verdiği ifadesinde, istismara uğradığını anlattığı, ancak 13 Aralık 2023'te ÇİM'de ek ifade vererek bu kez babasının annesine ve kendilerine kötü davrandığı için babasına ders vermek amacıyla cinsel istismara maruz kaldığını söylediğini, istismara maruz kalmadığını, şikayetçi olmadığını söylediği iddianamede yer aldı.

Benan Saraç'ın da 13 Aralık 2023 tarihinde polise ek ifade verdiği, çocuğu ile yapmış olduğu görüşmede oğlunun babası hakkında yalan beyanda bulunduğunu kendisine bildirdiğini, babasını ailelerinden uzak tutmak için çocuğun babası hakkında cinsel istismar olayını uydurduğunu, bu nedenle şüpheli hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini söylediği belirtildi.

İddianamede, mağdur çocuğun ilk aşamada vermiş olduğu ayrıntılı beyanlarının samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğuna kanaat getirildiği, olay yargıya taşındıktan ve basında yer aldıktan sonra mağdur çocuğun şikayetten vazgeçmesine itibar edilmediği vurgulandı.

Ender Saraç'ın "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan 12 yıldan 22 buçuk yıla kadar hapsi istendi.


Haber Kaynağı : 12punto

Cinsel istismar Ender Saraç beraat

İlgili Haberler