Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Jeff Bezos tekrar dünyanın en zengini oldu! Elon Musk'ı tahtından etti

Uzun süredir Elon Musk ile en zengin ünvanı için çekişen Jeff Bezos, nihayet rakibini geride bıraktı ve Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde zirveye çıktı.

Jeff Bezos tekrar dünyanın en zengini oldu! Elon Musk'ı tahtından etti

Amazon ve Blue Origin gibi şirketlerin sahibi olan Jeff Bezos, dünyanın en zengin unvanına tekrar kavuştu ve liderliği Elon Musk'ı geride bırakarak ele geçirdi.

Dünyanın en zengin kişisi unvanı bir kez daha güncellendi ve bu kez o sırayı Jeff Bezos aldı. Popüler şirketler SpaceX ve Tesla'nın sahibi Elon Musk'ı geride bırakarak bu tahtı devralan Bezos, uzun bir süredir Musk ile farklı sektörlerde rekabet içinde bulunuyordu.

Jeff Bezos, 2021 yılında dünyanın en zengin kişisi unvanını kaybetmiş ve bir daha ilk sıraya yükselememişti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde zirveye çıkan Bezos'un net serveti 4 Mart Pazartesi günü 200 milyar dolar olarak açıklandı. Elon Musk'ın serveti ise 198 milyar dolar civarındaydı. Bernard Arnault ise 197 milyar dolarlık bir servetle ilk üçte yer aldı.

Bezos'un ana gelir kaynağı Amazon ve şirkete bağlı alt gruplardır. Uzay şirketi Blue Origin ile Bezos'un gelir sağlamadığı biliniyor. Öte yandan, daha önce tartışma yaratan bir kararla Washington Post'u 250 milyon dolara satın almıştı.

Jeff Bezos, geçtiğimiz haftalarda elindeki Amazon hisselerinin bir kısmını satmıştı. Elon Musk'ın ise geçen yıl yaklaşık 31 milyar dolarlık bir kaybı bulunurken, Jeff Bezos'un 23 milyar dolarlık bir kaybı vardı.


Haber Kaynağı : 12punto

amazon Bloomberg Blue Origin Elon Musk Jeff Bezos