Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kanun virtüözü Aytaç Doğan, 12punto'ya konuştu: 'Telefonlarım susmuyor, günde 100 kişi arıyor'

90'ların unutulmaz şarkılarından Alışamadım'ı kanunla icra eden ve sosyal medyanın gündemine gelen kanun virtüözü Aytaç Doğan, 12punto'ya konuştu. Doğan, "Sosyal medyada yayılan videom sonrası telefonlarım susmuyor. Günde yaklaşık 100 kişi arıyor" deyip ekledi: "Ticari kaygılarla müzik yapmıyorum, kendi yağında kavrulan bir sanatçıyım. Sahnede aldığım keyif maddiyatla ölçülemez"

Kanun virtüözü Aytaç Doğan, 12punto'ya konuştu: 'Telefonlarım susmuyor, günde 100 kişi arıyor'

Arif HÜR / 12punto.com.tr

1976 yılında Bursa'da dünyaya gelen Aytaç Doğan, henüz 13 yaşında müzik dünyasına adım attı. Uzun yıllar Türkiye ve yurt dışında konserler veren Doğan, 2007 yılında Hüsnü Şenlendirici ve İsmail Tunçbilek ile Taksim Trio adlı müzik grubunu kurdu. Müzikal çalışmaları ve konserlerinden ötürü şöhreti Ortadoğu'yu aşan Doğan, Sibel Alaş'ın 'Alışamadım' adlı parçasını kanunla icra edince Türkiye'de gündeme geldi.

Instagram, X ve TikTok gibi platformlarda hakkında binlerce paylaşım yapılan kanun virtüözü Aytaç Doğan, "Milyonlarca liralık reklam yapsam bu sonuca ulaşamazdım" dedi.

"Sanatımla ön plana çıktığım için mutluyum" diyen Aytaç Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Kuveyt konserim esnasında çaldığım bir eserle insanların yüreğine dokunmuş olmak benim için çok kıymetli. Performansımın yanı sıra melodinin güzelliğini de gözardı etmememiz gerekiyor. Hakkımda yapılan tüm yorumları ve editleri görüyorum."

'KENDİ YAĞINDA KAVRULAN BİR ADAMIM'

Son haftalarda aranılan sanatçı olduğunu ifade eden Doğan, "İnanır mısınız telefonlarım susmuyor. Günde en az 100 kişi arıyor. Bunlardan kimisi konser teklifinde bulunuyor kimisi de sohbet ediyor. Özellikle Fenerbahçe derneklerinin bir ilgisi söz konusu. Ama özünde kendi yağımda kavrulan bir adamım." dedi.

'KAŞEM ARTSIN DİYE BİR DERDİM YOK'

1991 yılından bu yana müzikle uğraştığını vurgulayan ünlü kanun virtüözü, "Benim kaşem artsın diye bir derdim yok. Zaten artmadı, standartlarım değişmedi. Önemli olan çeşitli salonlarda binlerce vatandaşın önünde kanun çalabilmek. Çünkü ben müzik insanıyım. Dünyanın bütün hazinelerini önüme koysalar kanun çalmayı bırakmam. Sahnede aldığım keyif maddiyatla ölçülemez. Müziğin tınısıyla başka diyarlara gidiyorum" ifadelerini kullandı.

'YETENEĞİ SONRADAN KAZANMAK ÇOK ZOR

Müzik yeteneğinin doğuştan geldiğini vurgulayan Doğan, "Kanunu elime aldığım an vücut başka bir boyuta geçiyor. Allah vergisi bir yetenek diyebilirim. Bu yeteneği sonradan kazanmak çok zor. Ancak Kemal Taşçeşme'nin bana katkıları olmuştur" dedi.

'KOLASIZLIĞA ALIŞAMADIM'

Doğan, "'Alışamadım' dediğiniz bir şey var mı?" sorusuna ise, "Kolasızlığa alışamadım. Sabah, öğlen ve akşam kola içiyorum"cevabını verdi.

AYTAÇ DOĞAN KİMDİR?

Aytaç Doğan, 6 Ocak 1976 tarihinde Bursa'da doğan bir müzisyendir. Müzik kariyerine büyükbabasının getirdiği kanun ile 13 yaşında adım atmıştır. Henüz 14 yaşındayken İbrahim Tatlıses ile aynı sahneyi paylaşmış ve ardından İstanbul'a taşınarak çeşitli sanatçılarla çalışma fırsatı bulmuştur.

Doğan, tek mızrap tekniği ve kendi özgün stiliyle dikkat çekmiş, adını müzik dünyasına duyurmuştur. Mısırlı Ahmet'le tanışması ona farklı kültürlerle buluşma şansı vermiştir, bu nedenle bir süre Arap dünyasında yaşamıştır.

Müzik kariyeri boyunca çeşitli projelerde yer alan Aytaç Doğan, uluslararası düzeyde birçok sanatçıyla işbirliği yapmış ve dünyanın dört bir yanındaki festivallere katılmıştır. 2007 yılında Hüsnü Şenlendirici ve İsmail Tunçbilek ile birlikte Taksim Trio grubunu kurmuş ve aynı adı taşıyan ilk albümü 1 Ekim 2007'de yayımlamışlardır.

Taksim Trio, 11 Nisan 2013 tarihinde "Taksim Trio 2" adlı ikinci albümlerini müzikseverlerle buluşturmuştur. Aytaç Doğan, geniş repertuarı ve müzikal yetenekleriyle Türkiye ve dünya genelinde tanınan bir sanatçı olarak bilinmektedir.

Aytaç Doğan, 'Alışamadım' adlı şarkıyı kanunla icra ettikten sonra geniş çevrelerce popüler oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Aytaç Doğan Kanun virtüözü Müzik Yaşam