Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kermit'e benzeyen 270 milyon yıllık kurbağa fosili keşfedildi!

270 milyon yıl öncesine ait bir fosil, Muppet Show'un ünlü kurbağası Kermit'e olan benzerliği sayesinde "Kermitops gratus" olarak adlandırıldı. Bu sıra dışı fosil, bilim insanlarına amfibilerin evrimi hakkında önemli bilgiler sunuyor.

Kermit'e benzeyen 270 milyon yıllık kurbağa fosili keşfedildi!

Teksas'ta bulunan fosil, Muppet Show'un ünlü kurbağasına olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Chip'te yer alan habere göre, 270 milyon yıl öncesine ait bir amfibi türü, Muppet Show'un ikonik kurbağası Kermit'e olan benzerliği nedeniyle "Kermitops gratus" olarak adlandırıldı. Bu isim, bilim insanları tarafından hem türün sevimli görünümüne hem de amfibilerin evrimine katkısına bir selam niteliğinde.

Teksas'ın kuzeyindeki 270 milyon yıllık kayalarda bulunan fosil kafatası, 1984'ten beri Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nde saklanıyordu. George Washington Üniversitesi doktora öğrencisi Calvin So tarafından yapılan incelemeler, fosilin daha önce bilinmeyen bir türe ait olduğunu ortaya koydu.

So, türün adını seçerken Kermit'i tercih ettiğini ve bunun bilimi halka tanıtmak için önemli bir adım olduğunu savunuyor. Kermit'in günümüz amfibilerinin simgesi olduğunu ve bu isimle halkın ilgisini çekebileceğini umuyor.

Cinsin adındaki "ops" eki ise Yunancada "yüz" anlamına geliyor ve Kermitops'un geniş gözlü kafatasına atıfta bulunuyor. 3 santimetre uzunluğundaki kafatası dışında türün vücuduna dair fazla bilgi bulunmuyor.

Kermitops, o dönemdeki diğer amfibilere benzerlik gösterse de, bazı benzersiz özelliklere de sahip. Bu da onu kurbağadan ziyade semendereye benzetiyor ve her ikisinin de atası olabileceğini düşündürüyor.

Amfibilerin fosilleşmeye pek elverişli olmaması, ataları hakkında bilgi edinmemizi zorlaştırıyor. Kermitops'un keşfi bu açıdan da oldukça önemli ve amfibilerin evrimi hakkında yeni bilgiler sunması bekleniyor.

Bilimsel makale Zoological Journal of the Linnean Society dergisinde yer alıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Muppet Show Teksas