Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Lüks saatlere dikkat! Kaybolma ve hırsızlık vakaları üç kat arttı

Lüks saatler hırsızların gözdesi! 2023 yılında kaybolan veya çalınan lüks saatlerin sayısı bir önceki yıla göre 3 kat artarak 100 bini aştı. Bu durum, lüks saat sahiplerini tedirgin ediyor.

Lüks saatlere dikkat! Kaybolma ve hırsızlık vakaları üç kat arttı

Lüks saatlerin kaybolma veya çalınma vakalarının 2023 yılında önceki yıla kıyasla üç kat arttığı tespit edildi. Dünya çapında kayıp, çalıntı ve sahte lüks saat verilerini sunan The Watch Register tarafından yayımlanan rapora göre, geçen yıl kaybolan veya çalınan lüks saat sayısının bir önceki yıla göre üç kat fazla olduğu belirtildi.

Londra merkezli The Watch Register grubu, son on yıla ait lüks saatlerle ilgili verilerin yer aldığı bir rapor yayımladı. Rapora göre, 2022'de dünya genelinde yaklaşık olarak 30 bin lüks saat kaybolmuş veya çalınmışken, geçen yıl bu sayının 100 bini aştığı ve bu saatlerin toplam değerinin yaklaşık 2 milyar dolar olduğu ifade edildi.

"İNSANLAR ÇEKİNMEYE BAŞLADI"

The Watch Register'ın Genel Müdürü Katya Hills, "Sokakta yaşanan şiddet içeren hırsızlık vakalarının artması nedeniyle insanlar saatlerini dışarıda takmaktan çekinmeye başladı" dedi.

Hills, hırsızların çalınan ürünleri ikinci el dükkanlarda yüksek fiyatlara satabildiklerini belirtti.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı, 2022 yılı Nisan-Eylül döneminde kent sokaklarında gerçekleşen 300'ün üzerindeki lüks saat hırsızlığında, toplam değeri 5 milyon doları bulan saatlerin çalındığını açıkladı.


Haber Kaynağı : AA

Saat The Watch Register