Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Müzisyen Cihan Aymaz'ı öldüren Sanık Mehmet Caymaz'dan şaşırtan savunma: 'Kendimi korumak için bıçak çektim'

Kadıköy’de istediği şarkıyı çalmayan müzisyen Cihan Aymaz’ı bıçaklayarak öldüren Mehmet Caymaz’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık Caymaz savunmasında, "Kendimi korumak için bıçağı çektim" dedi.

Müzisyen Cihan Aymaz'ı öldüren Sanık Mehmet Caymaz'dan şaşırtan savunma: 'Kendimi korumak için bıçak çektim'

Kadıköy'de 2 Mayıs 2023 günü 19.00 sıralarında Cihan Aymaz ile çaldığı müziği sevmediğini söyleyen Mehmet Caymaz arasında çıkan tartışmada Caymaz, çıkardığı bıçakla müzisyeni kalbinden bıçaklamış, aldığı darbeyle genç müzisyen denize düşerken bıçaklı saldırgan Aymaz'ın peşinden denize atlayıp darp etmeye devam etmişti.

Hastaneye kaldırılan müzisyen hayatını kaybetmiş, yürütülen soruşturmada Mehmet Caymaz'a "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı.

DURUŞMA SAVCISI MÜTALAASINI AÇIKLADI

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Caymaz bulunduğu cezaevinden getirilirken taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında olay günü sanığın maktulün yanına gelerek söylediği şarkıyı çalmasını istediğini, elindeki çakıyı doğrultarak küfürler eşliğinde bağırdığını, ardından çakıyla maktulü boyun bölgesinden yaraladığını, ardından maktulü denize iterek kendisinin de peşinden atladığını ve vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan maktulün hayatını kaybettiğini belirtti.

MÜTALAADA MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Tutuklu sanık Mehmet Caymaz'ın her ne kadar savunmasında kendini koruma amaçlı hareket ettiğini söylese de bu durumu destekler ve kanıtlar nitelikte bir delile rastlanmadığını vurgulayan Cumhuriyet savcısı mütalaasında, olayın tüm kısmının kamera görüntülerinden izlendiğini ve bu doğrultuda sanığın savunmalarına itibar edilemeyeceğini vurgulayarak sanık Mehmet Caymaz'ın "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

'KURTARMAK İÇİN DENİZE ATLADIM'

Mütalaaya karşı savunmasında tutuklu sanık Mehmet Caymaz önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek "Mütalaaya katılmıyorum. Kendimi korumak için bıçak çektim. Buna rağmen maktule saldırmadım. Durdum. Bu husus kamera kayıtlarında görünmektedir. Maktul bana doğru hamle yapınca ben bıçağı çektim. Daha sonra kendisini kurtarmak için canımı hiçe sayarak denize atladım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

TUTUKLULUK HALİ SÜRECEK

Duruşma sonu mahkeme, taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine ve sanık Mehmet Caymaz'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi.


Haber Kaynağı : İHA

Mehmet Caymaz Kadıköy cihan aymaz