Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sanat ve siyaset dünyasından Erkan Yolaç'a veda mesajları

Ünlü sunucu Erkan Yolaç, 89 yaşında yaşamını yitirdi. Yolaç, 'Evet-Hayır' yarışmasıyla hafızalarda yer edinmişti. Ünlü ismin ölümü sanat ve siyaset dünyasında üzüntü yarattı. İşte birbirinden ünlü isimlerin Yolaç'a veda paylaşımları...

Sanat ve siyaset dünyasından Erkan Yolaç'a veda mesajları

12punto.com.tr

1970 ve 1980'li yılların fenomen yarışmalarından 'Evet-Hayır'ın sunucusu Erkan Yolaç, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yolaç'ın ölümü siyaset ve sanat camiasının yanı sıra uzun yıllar çalıştığı TRT'de de üzüntüyle karşılandı.

ERKAN YOLAÇ'IN ÖLÜMÜ SONRASI KİM NE DEDİ?

TRT: Kurumumuzun simge isimlerinden; Türk televizyonculuğunun klasiklerinden 'Evet-Hayır' yarışmasının sunucusu, meslek büyüğümüz Erkan Yolaç'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kendine has üslubu, sıcacık esprileri ve her zaman gülen yüzüyle geniş ailemizin değerli bir üyesi olan Erkan Yolaç'a Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, sevenlerine ve yayıncılık dünyasına başsağlığı diliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Televizyon ekranlarımızın unutulmazlarından Erkan Yolaç'ı da ebediyete uğurlayacak olmanın derin hüznünü yaşıyoruz. Gülen yüzüyle onu daima hatırlayacağız. Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Hafızalara kazınan sunuculuğuyla hepimizin hayranlıkla hatırladığı Erkan Yolaç’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

ABB Başkanı Mansur Yavaş: Ünlü sunucu Erkan Yolaç’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Ekranlarımızın unutulmaz siması Erkan Yolaç'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz.  Ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: TRT'nin unutulmaz programı 'Evet-Hayır' yarışması ile bir döneme damga vuran, yarışmanın heyecanını evlerimize taşıyan televizyon dünyasının ünlü isimlerinden Erkan Yolaç'ın vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sayın Yolaç'a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Ayşegül Aldinç: İçinde bulunduğum bir kuşağın 'Evet-Hayır' yarışmasıyla tanıyıp sevdiği Erkan Yolaç maalesef hayatını kaybetmiş. Rahmeti bol, mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar dilerim.

Gülben Ergen: Değerli büyüğüm Erkan Yolaç'ım. 'Evet-Hayır' yarışmasıyla ömrümde ilk ekran deneyimim. Kendisine Allah'tan rahmet, çok değerli eşi Asuman Hanım’a tüm ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Nebil Özgentürk: Neşe, coşku ve eğlencenin kalitelisini sundu yıllar boyu... O dönem siyah beyaz zamanlardı. Az biraz masumiyet çağı sayılırdı. Bugünün dehşet yıllarına bakacak olursak...

Behzat Uygur: Erkan Yolaç, zarif ve şık bir beyefendi olarak, Türkçemizi ustalıkla kullanması ve aile yaşantısıyla hepimize örnek oldu. 'Evet-Hayır' yarışmasıyla gönüllerimizde taht kurdu. Onu sevgi ve saygıyla anıyorum. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Sümer Ezgü: Erkan Yolaç'ı kaybetmişiz. Bir dönemin değerli insanları bir bir gidiyor. Nur içinde uyusun.

İzzet Çapa: Neşesi, zekası ve yeteneğiyle gözlerimizi kırpmadan izlediğimiz Erkan Yolaç’ı kaybetmişiz. Gençliğimizin çok özel sayfası daha kapandı onun vefatıyla. Ruhu şad, kabri nur, mekanı cennet olsun. Türkiye’nin başı sağ olsun...

ERKAN YOLAÇ KİMDİR?

Erkan Yolaç (d. 24 Şubat 1935, Kırklareli), Türk televizyon sunucusu.

TRT televizyonunda 1985'ten itibaren pazar günleri yayımlanan Stüdyo Pazar programındaki "Evet-Hayır Yarışması"'nın sunucusu" olarak tanınmıştır.

ERKAN YOLAÇ HAYATI

1935 yılında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğdu. Sofya'dan Türkiye'ye göç etmiş, Edirne'li bir aile mensuptur. Annesi Hikmet Hanım, babası Alpullu Şeker Fabrikası'nda görev yapan Mehmet Bey'dir. Erkan Yolaç'ın aktardığına göre ailesi, babasının mühendis olması (yol açması) nedeniyle "Yolaç" soyadını aldı.

Yolaç ailesi, Erkan Yolaç altı yaşında iken İstanbul'a taşındı. Erkan Yolaç, ortaöğrenimini İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde başladı, bir yıl sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde devam etti. Babasının işi nedeniyle ailesi 1951'de Karabük'e taşınınca eğitimine yatılı öğrenci olarak Kastamonu Lisesi'nde devam etti.

Kastamonu Lisesi'nde öğrenci iken edebiyat öğretmeni olan Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye anons mikrofonlarından anons yaparak ilk sunuculuk deneyimini yaşadı. Bu ilk deneyimden sonra Belediye başkanı Osman Zeki Oktay'ın isteği üzerine belediyenin tüm anonslarını yapmaya başladı.

1959 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun oldu. 1960 yılında Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programı sundu. Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalıştı. Daha önce İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yapılan "Evet- Hayır" adlı yarışmayı kendi tarzına uyarlayarak ilk defa 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahnede uyguladı.

Bu yarışmada yarışmacılar iki dakika boyunca Yolaç'ın sorularını Evet ya da Hayır kelimesini kullanmadan yanıtlamaya çalışırdı. Yolaç, yıllarca sahnede, radyoda ve televizyonda sunuculuk yaptı ve bu yarışmayı sundu. 1964 yılIında iki sinema filminde oyuncu olarak rol aldı.

1970 Türkiye Güzeli olan Asuman Tuğberk ile 1976 yılında evlendi. Eşi ile birlikte bir konfeksiyon atölyesi kurarak işletti. Çiftin bir kızı ve bir oğlu oldu.

Yolaç, 1985 yılından itibaren TRT televizyonunda yayımlanan Stüdyo Pazar programı içinde sunduğu 'Evet-Hayır'' yarışmasıyla tüm Türkiye'de tanındı. 1996 yılından itibaren TGRT kanalında "Erkan Yolaç Show" adlı bir eğlence programı yaptı.

Erkan Yolaç, 17 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

ERKAN YOLAÇ FİLMOGRAFİSİ

Meyhaneci, 1964

Yılların Ardından, 1964

Muhteşem Serseri, 1964


Haber Kaynağı : 12punto

başsağlığı Ekrem İmamoğlu Erkan yolaç Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

İlgili Haberler