Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Seda Kaçan, Avrupa Şampiyonu olan ilk kadın pilot oldu

Milli yarış pilotumuz Seda Kaçan, Avrupa Şampiyonu ilk kadın pilot oldu. Kaçan, takımı TEXACO® Team AMS ile DSG kategorisinde sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Seda Kaçan, Avrupa Şampiyonu olan ilk kadın pilot oldu

Doritos, Pepsi ve Sixt’in desteklediği Seda Kaçan, sezonun ilk ayağı olan Macaristan’da DSG kategorisinde birinci, genel klasmanda ikinci olarak çifte kürsü başarısı yakalamıştı. Seda Kaçan, şampiyonanın İtalya’nın Vallelunga pistindeki ikinci ayağında DSG kategorisinde zirveye çıkarken, İtalya’nın Misano pistindeki üçüncü yarışta elde ettiği başarıyla bitime bir yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

“ÜLKEMİZİ VE KADINLARI GURURLA TEMSİL ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Şampiyonluğu garantilemesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Seda Kaçan, mutluluğunu şu sözlerle paylaştı: “Motor sporları kariyerime başlarken kendime belirlediğim bir büyük hedefe daha ulaştım. Şampiyonada mücadele eden tek kadın pilot olarak bu şampiyonluk benim için çok anlamlı. Hem ülkemizi hem de kadınları gururla temsil etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu yolda ilk andan itibaren bana desteklerini esirgemeyen başta Doritos, Pepsi ve Sixt olmak üzere tüm sponsorlarıma teşekkür ediyorum.”

TARİHİ BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası’nda DSG kategorisinde şampiyonluğu garantileyen Seda Kaçan’ın elde ettiği diğer başarılar şöyle:

30 yıl aradan sonra Türkiye Pist Şampiyonası’nda yarışan ilk ve tek kadın sporcu, Türkiye Pist Şampiyonası tarihinde yarış kazanan ilk ve tek kadın sporcu, Türkiye’yi yurt dışında pistlerde temsil eden ilk ve tek kadın sporcu, yurt dışında pistlerde podyuma çıkan bayrağımızı kürsüde dalgalandıran ilk ve tek kadın sporcu.


Haber Kaynağı : 12punto

Seda Kaçan