Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sivas'taki o cami 38 yıl sonra minaresine kavuştu

Sivas’ta bir köyde 1986 yılında maddi imkânsızlıklar nedeniyle minaresiz şekilde inşa edilen cami 38 yıl sonra minaresine kavuştu.

Sivas'taki o cami 38 yıl sonra minaresine kavuştu

Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Eskiçubuk köyüne 1986 yılında bir cami yaptırıldı. Camiye, maddi imkânsızlıklar nedeniyle minare yapılamadı.

38 yıldır minaresi olmayan camiye minare sonradan yapılmak istendi.

Köy sakinlerinin birleşerek yapmak istediği minare ile ilgili anlaşmazlık çıkınca hayırsever Bilal ve Ayfer Koç çifti, minarenin yapımını üstlendi. Bir dönem dışarıdan bakıldığında konuta benzeyen cami, aradan geçen 38 yılın ardından minaresine kavuştu.

'KOMŞULARLA ANLAŞMAZLIK OLDU'

Minareyi köy sakinlerinin bir araya gelerek yaptırmak istediği ancak anlaşmazlık çıktığını ifade eden Bilal Koç, "Komşularla anlaşmazlık oldu, biz de araya girdik. Caminin minaresini yaptırmaya vesile olduk. 1986 yılından bu yana camide minare yoktu. Hanım ile anlaştık, ve yaptık" dedi.

'DIŞARINDAN BAKILDIĞINDA EVİ ANDIRIYORDU'

Çocukluğu Eskiçubuk köyünde geçen Ayfer Koç ise, "Cami yapılmıştı ama minaresi yoktu. Biz gelip giderken üzülüyorduk. Karı-koca karar verdik, sürpriz olmasını istedik. Dışarıdan bakıldığında orası bir ev gibiydi. Cami olduğu belli değildi. Şimdi iyi oldu hiç değilse bir minaresi var artık" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Sivas minare