Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Turizm Bakanlığı’na kiralanan Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ne olacağı belli oldu

Haydarpaşa ve Sirkeci garları için "Nasıl bir yapılaşma olacak? Tarihi yapılar ve dokular korunabilecek mi?" sorularını gündeme getiren gazeteci İsmail Saymaz, gar ve sahalarının bienal ve sanat merkezine dönüştürüleceği ifade etti.

Turizm Bakanlığı’na kiralanan Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ne olacağı belli oldu

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kiralanan Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaata ilişkin detayları aktardı.

"Nasıl bir yapılaşma olacak? Ne türden binalar inşa edilecek? Tarihi yapılar ve dokular korunabilecek mi? İnşaat ihalelerini hangi şirketler alacak?" sorularını gündeme getiren Saymaz, "İddia o ki Haydarpaşa ve Sirkeci gar ve sahaları bienal ve sanat merkezine dönüşecek” diye yazdı.

Saymaz, şunları ifade etti:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Kadıköy Belediyesi’ne yazılan yazıda iki garın 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 97/1. maddesinin ‘g’ bendi uyarınca özel proje alanı ilan edildiği belirtiliyor. Yazıya göre Haydarpaşa ve Sirkeci’nin geleceği şöyle şekillenecek.

Haydarpaşa ve Sirkeci garının sanat merkezine dönüşmesiyle İstanbul’un dünya çapında sanat destinasyonuna dönüşeceği, iki kıtaya yayılmış bienal ve sanat merkezi oluşturulacağı, İstanbul Bienali’nin dünyanın en önemli bienalleri arasında yer alacağı, sanatın gücünü ve birleştirici etkisini vurgulayarak İstanbul’un kültürel zenginliğini attırması ve uluslararası tanıtımında büyük katkı sağlamasının hedeflendiği...’

Bu proje kapsamında Anadolu Yakası’nda müze, kütüphane, el sanatları atölyeleri kurulacak.”


Haber Kaynağı : 12punto

İsmail Saymaz Haydarpaşa Sirkeci Garı