Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Tutuklanan Atilla Taş kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Atilla Taş neden tutuklandı? Atilla Taş biyografisi

Eşiyle birlikte İstanbul Beşiktaş'ta gittiği bir barda kavga çıkaran ve gelen polislere mukavemet gösterdiği gerekçesiyle tutuklanan Atilla Taş, sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Atilla Taş kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Atilla Taş biyografisi...

Tutuklanan Atilla Taş kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Atilla Taş neden tutuklandı? Atilla Taş biyografisi

Sosyal medyada gündeme dair yaptığı yorumlarla dikkat çeken ünlü şarkıcı Atilla Taş'ın biyografisi kullanıcılar tarafından araştırılıyor.

ATİLLA TAŞ KİMDİR?

Atilla Taş, 4 Şubat 1975'te Adana'da dünyaya geldi. Atilla Taş 2023 yılı itibarıyla 48 yaşındadır. Hayatının ilk yıllarında annesinin Almanya'ya gitmesi üzerine anneannesi tarafından büyütüldü.

İlkokul ve ortaokulu Ceyhan'da, liseyi İstanbul'da Davutpaşa'da tamamladı. Lise eğitiminin üçüncü sınıfında ailesi İstanbul'dan Mersin'e taşınma kararı aldı; 1991'de burada İlkay Sarıköse ile evlendi. 1992'de ilk çocuğu Sezen doğdu.

Manisa ve Hakkâri'de zorunlu askerlik yaptıktan sonra şarkıcılık yapmak amacıyla İstanbul'a döndü. Burada ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldı ve bu süreçte evliliği sonlandı.

İstanbul'da Erol Köse ile tanıştıktan sonra 1998'de Köse'nin yapım şirketinden ilk albümü Kırmızılım'ı piyasa sürdü ve bu albümdeki "Ham Çökelek" şarkısıyla gündeme gelerek ünlendi. 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde bu albümle "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" seçildi. Sonraki yıl Star TV dizisi Zilyoner'de Zülküf rolünü canlandırdı.

2000'de ABD'ye giderek New York Film Akademisi'nde sinema ve televizyon eğitimi aldı. Aynı sırada müzikal kariyerine de devam ederek Emmilenyum, Pembeli ve Kınalı Kuzum albümleriyle ülkedeki popülerliğini devam ettirdi.

Bu albümlerden sonra ünü giderek azaldı ve 2007'deki Bir Atilla Taş Albümü ile 2009'daki Çikolata çalışmaları müzik listelerine giremedi.

2010'ların başında Kanal 7'de Taş Devri programını sundu ve Show TV'deki Ben Burdan Atlarım yarışmasında yer aldı. Ekim 2012'de PSY'ın dünya çapında listelere giren "Gangnam Style" şarkısının "Yamyam Style" adındaki parodisini yayımladı.

ATİLLA TAŞ NEDEN YARGILANDI?

Nisan 2015'te Meydan gazetesinde köşe yazarlığına başladı ancak gazete, hükümet tarafından 2016 Türkiye askerî darbe girişiminden sorumlu tutulan Gülen Hareketi'ne yakın olduğu gerekçesiyle darbe girişiminden beş gün sonra kapatıldı.

31 Ağustos'ta Taş, Türkiye tarafından terör örgütü olarak adlandırılan Gülen cemaatinin "medya yapılanması"nda yer aldığı iddiasıyla Bursa'da gözaltına alındı ve 3 Eylül'de "örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla İstanbul'da tutuklandı.

10 Ekim 2016'da tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde Meltem Güler ile evlendi.

Mahkeme süreci devam ederken, Atilla Taş 25 Ekim 2017'de cezaevinden tahliye edildi. Mahkemenin verdiği 3 yıl, 1 ay 15 gün hapis cezasının onanması sonrasında 9 Kasım 2018'de tekrar cezaevine girdi.

Bu süreçte 3 ay boyunca Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde bulunan Atilla Taş, Şubat 2019'da denetimli serbestlik yasası kapsamında tahliye edildi. Taş'ın 1 yıl 2 ay daha hapis yatması öngörülürken, avukatlarının yaptığı denetimli serbestlik başvurusu olumlu sonuçlandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 19 Ocak 2021 tarihinde verdiği kararla, Taş'ın "özgürlük ve güvenlik hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiği" sonucuna vardı.

Atilla Taş Diskografi

Stüdyo albümleri

-Kırmızılım (1998)

-Emmilenyum (2000)

-Pembeli (2001)

-Kınalı Kuzum' (2004)

-Bir Atilla Taş Albümü (2007)

-Çikolata (2009)


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Atilla Taş Atilla Taş kimdir Atilla Taş mesleği ne