Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ünlü doktor Erdal Atabek hayatını kaybetti

Cumhuriyet yazarı Dr. Erdal Atabek, tedavi gördüğü İstanbul Ataşehir’deki Acıbadem Hastanesi’nde 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Atabek'in cenaze programı belli oldu.

Ünlü doktor Erdal Atabek hayatını kaybetti

Ünlü yazar ve doktor Erdal Atabek, tedavi gördüğü İstanbul Ataşehir’deki Acıbadem Hastanesi’nde 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Atabek için 2 Haziran Pazar günü Cumhuriyet Gazetesi'nde tören düzenlenecek.

Atabek'in cenazesi Şişli Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Silivri Çanta Köyü'nde defnedilecek.

ERDAL ATABEK KİMDİR?

1930 yılında, Adapazarı’nda doğdu. Anne ve babası öğretmen olan olan Atabek’in çocukluğu Marmara bölgesi ilçelerinde babasının başöğretmen olarak görev yaptığı okullarda geçti. İlköğrenimini Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda tamamlayan Atabek, Kabataş Erkek Lisesi’ni birincilikle bitirdi. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru olarak meslek yaşamına başladı.

İÜ Tıp Fakültesi, Fizyoloji Enstitüsü Asistanlığı, İç Hastalıkları Uzmanlığı, Psikosomatik Hastalıklar Uzmanlığı alanlarında hizmet veren Dr. Erdal Atabek’in ilk yazısı 1965 yılında Milliyet’te yayınlandı.

Ardından 1966’dan itibaren Cumhuriyet gazetesinde düzenli yazılarına başladı. Örgütsel mücadelenin öncü isimlerinden olan Dr. Atabek, Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı (1965), Beş Yıllık Kalkınma Planlarında Özel İhtisas Komisyonu Başkan ve Üyelikleri (1972-1978), Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü (1975), Sosyal Güvenlik Bakanlığı İlk Müsteşarlığı (1976), Aile Okulları Kurucu, Yönetici ve Eğitmenliği (1980) gibi görevlerde bulundu.

Almanya, İsveç, Danimarka, Hollanda gibi dış ülkelerde aile, gençlik, kültür konferansları da veren Atabek, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde ’İletişim Eğitmenliği’ (1994) ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ’Sosyal Psikoloji Öğretim Görevi’ (1996) pozisyonlarında da öğrencilerin gelişimine katkı sağladı. 2022 yılında da Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin (YKKED) Aydınlanma Kültürüne katkıda bulunmuş Aydınlara verdiği “Aydınlanma Onur Ödülü”nün sahibi oldu. Atabek, Cumhuriyet TV’de Çağdaş Bayraktar’ın moderatörlüğünde “Neden ve Nasıl” ve “Yaşamdan Sorular” programlarını yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

Erdal Atabek Cumhuriyet Cumhuriyet Gazetesi