Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ünlü oyuncu Ercan Özdal: 'Sahne er meydanıdır!'

Başarılı oyuncu Ercan Özdal, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne yönelik 12punto.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Oyuncu Özdal, tiyatrolarla ilgili taleplerini dile getirdi.

Ünlü oyuncu Ercan Özdal: 'Sahne er meydanıdır!'

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ercan Özdal, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde önemli mesajlar verdi. Tiyatrolarla ilgili taleplerde bulunan ünlü oyuncu Özdal ''Tiyatroların vergilerinin kaldırılmasını ve mekanların daha da çoğalmasını talep ediyoruz''  açıklamasında bulundu.

Ünlü oyuncu sorulara şöyle cevap verdi:

Dünya Tiyatrolar Günü için bir mesajnız var mı?

''Feyk sahne kurucu ve yöneticileri olarak nerdeyse yoktan bir mekan var ettik. Muhsin Ertuğrul'un ''yarın kıyamet kopacağını bilsen bugün tiyatro açarım'' sözü üzerine yola çıktık. Nice 27 martlara diyoruz! Tiyatroların vergilerinin kaldırılmasını ve mekanların daha da çoğalmasını talep ediyoruz. Ardımızdan yetişen, yetiştirdiğimiz, tiyatroya gönül vermiş arkadaşlardan daha çok olmasını diliyoruz.

Ülkemizde tiyatronun etkisi ve geleceği hakkında ne söylemek istersiniz?

Oyunculuk, sanat altyapısı, derinlik olarak tiyatro sahnesinden geçer. Kamera önünde şöhret olmak kolaydır. Artık heleki sosyal medya çağında yaşıyoruz. Ünlü olmak çok kolay. Oyunculuk çok farklı sınıflara ayrıldı. Tiktok oyunculuğu gibi oyunculuk alanları gelişti. Ama bu işin aslı sahneden geçer. Sahne er meydanıdır. Bu işi sanat olarak yapan, değerini yücelten kişilere selam olsun!

Yerel seçimler geliyor. Peki belediyeler tiyatroyu destekliyor mu?

Belediyeler sağ - sol farketmeksizin ahbap çavuş ilişkisi olanlara öncelik tanıyor. Halbuki kültür dairlerinin daha geniş kapsamlı çalışıp kaliteli, işini hakkıyla yapan, işin ehli insanlara, ekiplere ulaşıp onlarla çalışması daha doğru olur diye düşünüyoruz. Gelecek belediyelerden de daha seçiçi olmalarını, desteğe muhtaç tiyatrolara destek olmasını talep ediyoruz.

Son olarak vurucu bir mesajınız var mı?

Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat!''


Haber Kaynağı : Ayhan Taşpınarlıoğlu

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Ercan Özdal oyuncu