Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Ünlü yönetmen Tarantino'dan tepki çeken silah açıklaması: Heyecan verici olan ateş etmek

Quentin Tarantino, "Rust" setinde yaşanan ölümcül kazaya rağmen film çekimlerinde gerçek silah kullanımını savunarak tartışma yarattı. Yönetmen, ateşli silahların güvenli kullanımının kısmen oyuncuların sorumluluğunda olduğunu belirtti ve ekranda gerçek ateşli silah kullanımının izleyiciye daha büyük bir heyecan kattığını vurguladı.

Ünlü yönetmen Tarantino'dan tepki çeken silah açıklaması: Heyecan verici olan ateş etmek

Quentin Tarantino, Rust filminin setinde oyuncu Alec Baldwin'in görüntü yönetmeninin kazara vurularak ölmesinin ardından bu uygulamaya son verilmesi çağrılarına rağmen film setlerinde gerçek silahların kullanılmasından yana olduğunu açıkladı. Şiddet içeren filmleriyle tanınan Rezervuar Köpekleri ve Ucuz Roman yönetmeni, özel efektler ya da bilgisayarda oluşturulmuş görüntüler kullanmak yerine gerçek ateşli silahları ve boş mermileri görmeyi tercih ettiğini söyledi.

Katıldığı podcast programında konuşan 61 yaşındaki Tarantino "Heyecan verici olan ateş etmek ve gerçek turuncu ateşi görmektir, görüntüye turuncu ateş eklemek değil. Filmlerde ateşlediğimiz onca silaha karşın, kaza sonucu vurulan sadece 2 insan örneğimiz var" dedi.

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SETTE ÖLMÜŞTÜ

Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins 2021 yılında Rust setinde ölmüş, yönetmen Joel Souza ise yaralanmıştı. 66 yaşındaki Alec Baldwin, western filminin setindeki bir kilisede çapraz atış talimi yaparken silah ateş almış ve Hutchins ile arkasında duran Souza'ya isabet etmişti. 1993 yılında Bruce Lee'nin oğlu aktör Brandon Lee, The Crow filminin çekimleri sırasında sette silahın ateşlenmesiyle hayatını kaybetti.

'OYUNCU DA KAZADAN SORUMLUDUR'

Tarantino, Baldwin gibi aktörlerin film setlerinde ateşli silahların güvenli bir şekilde kullanılmasından en azından kısmen sorumlu olduğunu savundu. Yönetmen "Bu durumda, silahı ona veren kişinin, silahla ilgili her şeyden yüzde 90 oranında sorumlu olduğunu söyleyecek kadar adil olduğumu düşünüyorum. Ama oyuncu yüzde 10 sorumludur. Bu bir silah! Siz de bir dereceye kadar sorumluluğa ortaksınız" dedi.

Rust'ın silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed, nisan ayında yapılan duruşmanın ardından kasıtsız adam öldürme suçundan 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hutchins'in ölümünden bir buçuk yıl sonra Rust'ın çekimleri yeniden başladığında sette hiç silah yer almadı.



Haber Kaynağı : 12punto

Quentin Tarantino Rust