Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Uzaylı yüzlü ve 200 bacaklı yeni canlı keşfedildi!

Tanzanya'daki bir dağda, uzaylıya benzeyen yüzü ve 200'den fazla ayağıyla şaşırtan yeni bir canlı türü keşfedildi.

Uzaylı yüzlü ve 200 bacaklı yeni canlı keşfedildi!

Bilim insanları, Tanzanya'daki bir dağda, "uzaylı yüzlü" ve 200'den fazla ayağa sahip bir canlı türü keşfetti. Bu keşif, Avrupa Taksonomi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma raporuyla duyuruldu.

Araştırmacılar, Orman Restorasyonu ve İklim Deneyi kapsamında Tanzanya'daki Udzungwa Dağları'nda çalışma yaptılar. Bu proje, bölgedeki ormanların sağlığını değerlendirmeyi amaçlıyordu. Araştırmacılar, çukur tuzaklarını kontrol ederken bilinen herhangi bir kayıtla eşleşmeyen birçok kırkayak tespit etti.

Bu bulunan kırkayaklar daha yakından incelendiğinde, araştırmacılar yeni bir tür olduğunu fark ettiler. Bu tür, Udzungwastreptus marianae veya Marian kırkayağı olarak adlandırıldı. Marian kırkayaklarının 44'e kadar vücut segmentine ve yaklaşık 4,3 cm uzunluğa sahip olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, bu canlıların küçük gözleri ve kısa antenleri bulunan spiral şeklinde kıvrılmış sarı bir gövdeye sahip olduğu gözlemlendi.

Çalışmanın ortak yazarı Andrew Marshall, yeni türü "yaklaşık 200 bacaklı" ve "uzaylı yüzlü" olarak tanımladı. Araştırmacılar, yeni türe isim verirken, 2023'te ölen İspanyol zoolog María Ángeles (Marian) Ramos'un adını verdiklerini belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma Tanzanya