Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Bakanın konutunda 2 yabancı kaydı varsa Türkiye’de kaç tane var?

İçişleri Bakanı’nın konutunda iki yabancının ikamet kaydı olduğu ortaya çıkınca İYİ Parti, ‘hayali seçmen’ iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Bakanın konutunda 2 yabancı kaydı varsa Türkiye’de kaç tane var?

T24 yazarı Tolga Şardan’ın dün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konutunda iki yabancı uyruklu şahsın ikametgah kaydı olduğunu yazmıştı. Şardan’ın aktardığı bu skandal, siyasetin de gündemine girdi.

Şardan'ın anlattığına göre; geçen Mayıs'ta Ankara'nın en önemli ilçesi Çankaya'da yürütülen adres doğrulama işlemleri sırasında çok ilginç bir olay yaşandı. Çankaya bölgesinde görevlendirilen bir bekçi, elindeki listeye göre denetleme yaparken Atakule civarında bir adrese geldi. Polislerin çevre güvenliğini sağladığı özel mülke gelen bekçi, korumalara elindeki listede adı geçen iki kişinin söz konusu adreste yaşayıp yaşamadığını sordu. Koruma polisleri, elinde listeyle gelen bekçinin durumundan şüphelenip önce alıkoydular, sonra da adresin sorumlusu olan polis merkezine bilgi verdiler. Bekçinin elindeki listede bulunan ve geçici ikamet kaydına sahip iki yabancının yaşadığı belirtilen adres İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konutuydu.

"Fıkra misali başlayan olaylar bir anda krize dönüştü. Nasıl dönüşmesin ki?" diyen Şardan, "Yasa dışı göçle mücadele eden bakanlığın en tepesindeki isim olan İçişleri Bakanı'nın konutunda iki yabancının ikamet izni çıkarılmıştı" ifadelerini kullanmıştı.

GÖÇ İDARESİ’NE SESLENDİ

Skandala ilişkin ilk tepki İYİ Parti’den geldi. İYİ Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Şardan'ın kaleme aldığı "İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konutundan, iki yabancı adına kayıtlı iki ikamet izni çıktı" başlıklı yazısı üzerine, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Zorlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada devletin bakanının evinde bile kayıtlı görünen ama orada yaşamayan yabancıların olmasının tam bir skandal olduğunu vurguladı ve “Adres sahiplerinin bundan haberi olmasa bile böyle bir kayıtlama sistemi neden ve nasıl ortaya çıkmaktadır?” diye sordu.

“Tabi bu durum ‘Hayali Seçmen’ iddiasını da hatırlatmaktadır” diyen Zorlu, seçim döneminde bu iddialara ilişkin yaşananları işaret etti: “Bu konunun üzerine gidip soru önergesi vermiştim. Cevap Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelmişti: Denizli, Ağrı, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Kars, Bitlis, Hakkari, Elazığ ve Mardin’de yapılan hayali seçmen itirazlarının tümü farklı sebeplere reddedilmiş... Şimdi Göç İdaresi Başkanlığı ‘Kayıtdışı Yabancılar’ meselesiyle ilgili bir açıklama yapmalıdır!”

BAKANA SORDUĞU SORULARI PAYLAŞTI

Skandala ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması talebiyle soru önergesi verdiğini ilan eden İYİ Partili Zorlu, bakana sorduğu soruları kamuoyuyla da paylaştı:

“Ülkemizde yaşayan ve ikamet izni almış yabancıların yaşadıkları illere göre dağılımları nedir?

Ülkemizde yaşayan yabancıların adreslerine yönelik bir denetim çalışması yapılmakta mıdır?

Ocak 2024’ten bu yana kaç adreste bu yönde bir denetim yapılmıştır?

Bu denetimler sonucu belirtilen adreste gözüktüğü halde yaşamadığı tespit edilen kaç kişi bulunmaktadır?

Bu kişilerle ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?"


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

İYİ Parti Kürşat Zorlu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya seçmen