Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

900 milyon dolar harcandı, sadece 4 göçmen ülkeyi terk etti

Birleşik Krallık'ın "Ruanda Planı" işe yaramadı. Sığınmacıların Ruanda'ya gönderilmesi için onaylanan plana 900 milyon dolar harcandı ancak sadece dört kişi gönderildi.

900 milyon dolar harcandı, sadece 4 göçmen ülkeyi terk etti

Birleşik Krallık'ta gündem eski hükümetin uygulamaya aldığı sınır dışı etme planı. Yeni atanan göçmenlik bakanı pazartesi günü yaptığı açıklamada, Britanya'nın son Muhafazakar hükümetinin sığınmacıları Ruanda'ya göndermeye yönelik tartışmalı planına neredeyse bir milyar dolar harcadığını söyledi.

Pazartesi günü yapılan duyuruya göre, önceki İngiliz hükümeti, sığınmacıları Ruanda'ya göndermek için daha önce açıklanandan çok daha fazla para harcadı.

3 BİN POUND KARŞILIĞINDA GİTMEYİ KABUL ETTİLER

Sığınmacıların işlem görmesi ve yeniden yerleştirilmesi için Afrika ülkesine gönderilmesi çağrısında bulunan politika, birbirini izleyen Muhafazakar başbakanlar tarafından desteklendi. Ancak bu girişim kapsamında hiçbir sığınmacı Ruanda'ya sınır dışı edilmedi. Bu yıl sadece dört kişi uçağa bindirilerek Orta Afrika ülkesine gönderildi ki bu kişilerin de her birine 3 bin pound teklif edildikten sonra gönüllü olarak gitmeyi kabul ettiler.

İçişleri bakanı Yvette Cooper, pazartesi günü verdiği demeçte, sınır dışı etme planının hükümete yaklaşık 900 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

İşçi Partisi hükümetinin bu ayın başlarında ezici bir zaferle seçilmesinin ardından Başbakan Keir Starmer, Ruanda Planı'nı iptal edeceğini duyurmuştu.

Hükümet herhangi bir fonun geri alınıp alınamayacağını yakından inceleyeceğini söyledi ancak Ruanda hükümet sözcüsü bu ayın başlarında iki ülke arasındaki anlaşmanın bir geri ödeme maddesi içermediğini söyledi ve ülkeye iyi şanslar diledi.


Haber Kaynağı : 12punto

İngiltere sığınmacı Ruanda