Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sözde öz babası tarafından istismara uğrayıp intihar eden kızın davasında karar: 28 yıl hapis!

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak takipçisi olduğumuz yıllarca sözde öz babası tarafından cinsel istismara uğrayan ve sanığın adli makamlarca serbest bırakıldığı gün intihar eden müteveffa kızımızın davasında karar verildi.

Sözde öz babası tarafından istismara uğrayıp intihar eden kızın davasında karar: 28 yıl hapis!

Sözde öz babası tarafından yıllarca istismara uğrayan kız çocuğu (müteveffa) adli makamlara iki kez ihbarda bulunmuş ancak delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verilmişti. Dün görülen karar celsesinde mahkeme tacizci baba hakkında hiçbir indirim uygulamadan 28 yıl hapis cezası ile cezalandırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davayla ilgili UCİM'in yaptığı açıklama şu şekilde:

"Son olarak 2022 yılında sanığın işlediği fiille ilgili ikrarının bulunduğu ses kaydını alarak tekrar şikayette bulunan müteveffa, sanığın serbest bırakıldığı gün intihar ederek yaşamına son vermişti.

Mütevaffa kız davasında dün karar celsesi görüldü. İstanbul Anadolu Adliyesi 15. Ağır Ceza Mahkemesi sanık sözde öz babaya kızına karşı zincirleme şekilde işlediği nitelikli cinsel istismar suçundan hiçbir indirim uygulamadan 28 yıl hapis cezası ile cezalandırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Adalete susamış ve onu ararken canından vazgeçmiş çocuğumuzun ruhunun huzur bulması dileğiyle, sayın mahkeme heyetimize adaletin sesi oldukları ve yaralanan kamu vicdanını bir nebze de olsa rahatlattıkları için teşekkür ederiz.

Çocuklar konuşacak, UCİM yanlarında olacak!"


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet adliye Cinsel istismar Hapis cezası İstanbul Anadolu Adliyesi ucim