Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'dan tepki: 'İktidar zaafiyet, muhalefet boşluk sergilemektedir'

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Türkiye'nin genel durumuna ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Eski Bakan, ''İktidarın hataları normalleştirilirken muhalefetin sessizliği alıştırılmaktadır'' diyerek, genel çerçeveyi eleştirdi.

12punto

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, sosyal medya hesabı X/Twitter üzerinden Türkiye'nin düştüğü siyasi duruma tepki gösterdi. Hem iktidara hem muhalefete yüklenen Tantan, ''Türkiye'nin bugün tepeden tırnağa kirli ve kimliksiz bir siyasi anlayışa mahkum edildiğini'' ifade etti.

''İKTİDAR ZAAFİYET, MUHALEFET BOŞLUK SERGİLEMEKTE''

Tantan paylaştığı yazı dizisinde şu sözleri kaydetti:

Ortadoğu büyük bir kriz yaşarken iktidar ne yaptığını bilmemekte, muhalefet ise kendi derdine düşmüş bir vaziyettedir. Türkiye bugün tepeden tırnağa kirli ve kimliksiz bir siyasi anlayışa mahkum edilmiştir. İktidar zaafiyet, muhalefet boşluk sergilemektedir. İktidarın hataları normalleştirilirken muhalefetin sessizliği alıştırılmaktadır. Türkiye’nin 100. yılını coşkuyla, dünyada ses getiren bir şekilde kutlaması gerekirken kutlama yapmaktan imtina eden bir zihniyetin bu milletten koptuğu açık bir gerçektir.

''OMURGA YOK EDİLDİ''

Türkiye Cumhuriyeti tüm bu olumsuzluklara rağmen halen bölgenin en büyük gücü, Türk milletinin en büyük umududur. Cumhuriyet’in kurucu kadrosu; emperyalizmin kurduğu oyunu gördü ve bozdu. Bu oyunun bozulmasının en büyük dayanağı Kuvayı Milli ruhunu yansıtan kimlikli siyasetti. Ancak son yıllarda Türk siyaseti kimliksizleştirildi. Siyasette omurga yok edildi. Türkiye’nin bu sarmaldan çıkması için siyasette tepeden tırnağa değişime ihtiyacı var.

''KOLTUKLARINA YAPIŞANLAR..''

Görevlerini, kendi mesleği sanıp koltuklara yapışanlar ülkeye zarar verdiklerinin farkına vararak artık dur demeli. Milletimiz; Cumhuriyet tarihinin en vasat en kalitesiz en bilgisiz siyasi kadrolarına maruz kaldı. Türkiye bu sorunu aşacak güç ve kapasiteye sahiptir. Kuvay-ı Milli’nin etkin köyü olan Adapazarı Hendek Şeyhler köyünden çıkmış, Teşkilat-ı Mahsusa mensubu Cafer beyin mücadelesi gibi sayısız örnek, fedakarlık, cesaret Cumhuriyet’e giden yolu açmıştır. Kuvay-ı Milli’nin etkin köyü olan Adapazarı Hendek Şeyhler köyünden çıkmış, Teşkilat-ı Mahsusa mensubu Cafer beyin mücadelesi gibi sayısız örnek, fedakarlık, cesaret Cumhuriyet’e giden yolu açmıştır.

''CUMHURİYETİN 100.YILI ÇOŞKU İLE KUTLANACAK''

Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a “Cafer’in sıkılmış iki yumruğu ile ayak bastığı” ve bir milletin kaderini değiştirdiğini, imkansız denileni başardığını, bu başarının milli birlik ve seferberlikle kazanıldığını zihinlere kazınmalıdır. Türkiye’nin dışarıya karşı her zamankinden daha çok birleşmesi gerekirken Cumhuriyet ve Atatürk’ü içselleştirememiş olanların kutuplaştırıcı eylemleri ülkeye zarar veriyor. Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün izinden gitmeden yerli ve milli olunmaz. Türk Milleti; her türlü gericiliğe karşı Cumhuriyetin 100’ncü yılını büyük bir coşku ile kutlayacak, Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu iradesinin izinden asla ayrılmayacaktır.