2024'ün getirdikleri; bir kişi Tetris'i bitirmeyi başardı

Yılların oyunu ve artık ikonikleşen Tetris, 2024 yılında bitirildi. 34 yıl sonra ilk defa bir oyuncu oyunu bitirmeyi başardı.

12punto

Oyun dünyasının belki de en uzun soluklu oyunları arasında yer alan Tetris, 1985 yılında Sovyet yazılım mühendisi Alexey Pajitnov tarafından yaratılan bir bulmaca oyunu olarak karşımıza çıktı. Uzun yıllardır bitirilemeyen oyunun aslında bitebileceği de bilinmiyordu. 

TETRİS BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ

Eski oyunların büyük bir kısmını bitirmek teknik olarak mümkün oluyor çünkü oyun seviyeleri gitgide zorlaşıyor ve geçilmesi zor hale geliyor. Haliyle sonunu getirmek de mümkün olmayabiliyor.

Bu tarz oyunları geçmenin yolu ise onları çökmeye zorlamak. 

34 yıldır çökmeyen Tetris, 2024 yılında çöktü. NES Tetris'i tamamen bitirmek imkansız olarak görülüyordu ancak, bu aşıldı. 

Öte yandan 2011 yılına kadar oyuncular 29'uncu seviyeden yukarıya çıkamamışlardı. Thor Aackerlund isimli bir oyuncu 30'uncu seviyeye çıkmış ve aslında Tetris tarafında bir rekor kırmıştı. Öte yandan 2018 yılında 31'inci seviye görüldü, 2020 yılında ise 35'inci seviyeye kadar çıkıldı. 

2021 yılında 40'ıncı seviyeye ulaşılmıştı ancak 2024 yılında bu yavaş yükseliş inanılmaz arttı ve 146'ıncı seviyeye gelinerek imkansız sanılan şey başarıldı.

Bunu ise 13 yaşındaki bir oyuncu başardı. Wills Blue Scuti Gibson, 34 yılın ardından oyunu bitiren kişi olarak kayıtlara geçti. Oyun bu seviyeden sonra tamamen dondu.