Kredi kartı limit düşürme talepleri patladı

Kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartı sahipleri, yeni getirilen vergi nedeniyle limitlerini düşürmek için bankalara yoğun ilgi gösteriyor. Kredi kartı limit düşürme taleplerinin bu hafta içinde milyonu aşması bekleniyor.

12punto

Dünya gazetesinin haberine göre, QNB Genel Müdürü Ömür Tan, müşterilerin yoğun bir şekilde kart limitlerini düşürmek için talep iletmeye başladığını bildirdi.

 

"BAŞVURULAR 100 BİNLERİ AŞTI"

Türkiye’nin en büyük 5 özel bankasındaki kaynaklarından edinilen bilgilere göre başvurular şimdiden yüz binleri aştı ve bu hafta içinde milyona ulaşması bekleniyor. Başvuruların yüzde 10’u çağrı merkezlerinden yapılırken, yüzde 90’ının mobil ve internet şubeler üzerinden geldiği banka yöneticilerince tarafımıza aktarıldı.

 

KREDİ KARTI OLANLAR BANKALARI ARIYOR

Sosyal medyada tepkisini dile getiren vatandaşlar, bir yandan da hafta sonu bankaların çağrı merkezlerini arayarak kart limitlerinin 100 bin TL’nin altına çekilmesi talebini iletti.

 

KARTLARIN YARISININ LİMİTİ 100 BİN LİRANIN ÜZERİNDE

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verile­rine göre, limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kartların oranı toplam kredi kartlarının yarısı kadar.

TBB’nin Ağustos 2024 raporuna bakıldığında Türki­ye’de 37,9 milyon kişinin birey­sel kredi kartı bulunuyor.

Kart tutarlarının toplamı ise 1 tril­yon 635 milyar TL. Kişi başı­na ortalama tutar 43,1 bin TL. Kredi kartı limit aralıklarına göre kişi sayısının dağılımı­na bakıldığında limiti 100 bin TL ve üzerinde kartı olanların sayısı toplam kart kullanıcıla­rının yüzde 49,2’sini oluştu­ruyor.

 

KANUN HAZIRLIĞI KAMUOYUNDA YANKILANDI

Sosyal medya platformlarında birçok kullanıcının bankaların mobil uygulamaları üzerinden kredi kartı limitlerini nasıl düşüreceklerine ilişkin paylaşım yaptığı izlendi.