Abdülkadir Uraloğlu açıkladı: Discord kapanıyor mu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, son dönemde gündeme gelen Discord platformu ile ilgili gerekli adımların atılacağını belirtti. Bakanlık olarak zararlı içeriklere karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

12punto

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, özellikle son dönemde yayılan videolarla dikkat çeken Discord platformuna ilişkin gerekli adımların atılacağını duyurdu. 

AİLELERİMİZ ÇOK DEĞERLİ

Uraloğlu, "Neler paylaşıldığını görünce dehşete düşmemek elimizde değil. Bakanlıklarımızla yoğun bir mesai yürüttük ve bu konudaki yapılması gerekenler üzerine istişare ettik. Önümüzdeki günlerde belirli önlemlerin alınması gerekecektir. Bu önlemleri mutlaka alacağız. Ailelerimiz ve çocuklarımız çok değerli, bu yüzden onlara sahip çıkmamız lazım" dedi.

Bakan Uraloğlu, zararlı içerikler konusunda gerekli kurumlarla iletişim halinde olduklarını ve bu içeriklerin engellenmesi için taleplerde bulunduklarını belirtti. Ayrıca, "Bu tip olayları yakından takip edebilmek için biz de 7/24 çalışıyoruz. Siber Güvenlik Başkanlığı ile bu anlamda bir yapılanma olabilir. Siber güvenlik konusunda üst sıralardayız" ifadesini kullandı.

GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ

Uraloğlu, Discord'un kapatılması konusuna da değinerek, "Bakan yardımcıları ile konuşuyoruz. Şartel'i kapatma bizim elimizde, ancak bunu hukukun çerçevesi içinde yapmak lazım. Discord konusunda gerekli adımların atılacağını söyleyebilirim" şeklinde konuştu.