Bakanlık konutuna kayıtlı 2 yabancı çıkmıştı: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ‘tuzak’ iddiası

Ankara'da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın konutuna verilen ikamet izninin, iki yabancı adına kayıtlı olduğu ortaya çıkarken, Sözcü yazarı Saygı Öztürk konuya ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Öztürk, ‘İçişleri Bakanı’na tuzak mı kuruldu?’ başlıklı yazısında "Bir yetkili, 'Burası Ankara, normal görünen olayların arkasında da bazı hesaplar oluyor' diyor" ifadelerini kullandı.

12punto

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı denetimlerde Bakan Ali Yerlikaya’nın Ankara’daki konutuna verilen ikamet izninin iki yabancı adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Skandalı gündeme taşıyan T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı'nın konutuna ikamet izni verilen iki yabancının Kırgız kökenli askeri okul öğrencisi olduğunu da aktarmıştı.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olaya ilişkin Sözcü yazarı Saygı Öztürk, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Öztürk, ‘İçişleri Bakanı’na tuzak mı kuruldu?’ başlıklı yazısında “Organize suç örgütlerine, uyuşturucu kaçakçılarına, terör örgütlerine karşı etkili operasyonlar yapan, bakanlığını ilgilendiren her konuda etkili çalışmalar yapan Ali Yerlikaya ve bakan yardımcılarını gözden düşürmek için bir tezgahtan söz ediliyor. 'Bakan, konutuna bile sahip çıkamıyor' imajı yaratmak için 'adres tuzağı' kurulduğunu söyleyenler de var” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün yazısının ilgili kısımları şöyle:

"Bir yetkili, 'Burası Ankara, normal görünen olayların arkasında da bazı hesaplar oluyor' diyor. İki Azerbaycanlı askeri öğrenci, Kara Harp Okulu öğrenci yurdunda kalıyor. Hafta sonlarında 'evci' çıkabilmek için adres göstermeleri gerekiyor. Aracılar da ev adresi olarak bakanın konutunun bulunduğu yeri adres olarak yazmış. Askeri öğrenciler, bakan konutunda kalmamalarına rağmen, onlara adres konusunda aracılık yapan iki kişinin masum olduğu söylenemez. Kimin yararı düşünülerek bu tezgahın içinde yer aldılar? Yerlikaya’yı yıpratmak, başarılı çalışmalarını gölgelemek isteyenlerin kimler olduğunu da tahmin etmek zor değil.

Şimdi şu yapılacak: Adresinden yetkili makamların bilgisi dışında ayrıldığı belirlenenlerin yardımı kesilecek. Kuşkusuz bu durum sığınmacıları hayli etkileyecek. O yüzden, hangi Suriyelinin hangi ilde, hangi adreste olduğu bilinecek ve daha sağlıklı kayıtlar tutulacak.

Askeri öğrencilerin ikamet adresi olarak bakan konutu gösterilmiş. 'Peki onlara bu adresi kim verdi? Kira sözleşmesini hazırlayıp veren kim' diye bakmak gerekiyor."