Dilruba'dan ilk açıklama: 'En doğru açıklamayı kendim yapacağım'

Sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba K., gece saatlerinde sessizce tahliye edildi. İlk açıklamasını sosyal medya hesabından yapan Dilruba K., destek olanlara teşekkür ederek, mahkeme gününe kadar dinleneceğini söyledi.

12punto

Sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevinde tutulan Dilruba K. gece saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edildi.

Ailesini çevresinden bulduğu bir telefonla arayan Dilruba K.'dan ilk açıklama geldi.

Dilruba K., ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.

İLK KEZ KONUŞTU

Dilruba'nın açıklaması şöyle oldu:

"Arayan, yazan destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Telefon ve mesajlara bu süreçte dönüş yapmıyorum. Mahkeme gününe kadar dinlenicem sonrasında da basın açıklaması da yapıcam.

 Sizden ricam ağzımdan duymadığınız hiçbirşeye itibar etmeyin ben kendimi çok güzel ifade edebilen biriyim yine en doğru açıklamayı kendim yapıcam."

"YANLIŞA YANLIŞ DOĞRUYA DOĞRU DİYECEĞİZ"

Dün akşam tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, tutuklu kaldığı günlerin ardından Halk TV'ye açıklamada bulundu. Genç kadın "Eleştiri herkesin hakkıdır. Yanlışa yanlış doğruya doğru diyeceğiz. Bu bir suç teşkil etmemeli. Söylediklerimin arkasındayım" dedi.

Sokak röportajının ardından kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanmış ve cezaevine konmuştu. Dün gece saatlerinde tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, ailesiyle günler sonra bir araya geldi.

"BEN BİR ŞEY YAPMADIM"

Dilruba Kayserilioğlu, tahliyesinin ardından konuştu şu ifadeleri kullandı:

"İlerleyen süreçte verdiğim röportajın doğruluğu kanıtlanmış oldu. Süreç böyle oldu aslında ben bir şey yapmadım. Benim gibi aynı dertten musdarip .

Benden daha ağır durumda olan kişilerden biri olduğumu biliyorum. Küfür hakaret etti diyenler bana daha ağır küfretti, belden aşağı konuştu.

"SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM"

Şahsa kişiye kuruluşa söylenmiş yapılmış bir şey yok. Eleştiri herkesin hakkıdır. Yanlışa yanlış doğruya doğru diyeceğiz. Bu bir suç teşkil etmemeli.

Söylediklerimin arkasındayım. Bu ilk değil son da olamayacak. Ama dileğim son olması..."

NE OLMUŞTU?

 Dilruba K, youtube kanalında yayınlanan bir sokak röportajında Instagram'ın kapatılmasına tepki göstermişti. Dilruba K'ya bu tepkisinin ardından soruşturma açıldı ve sonrasında tutuklandı.