Fatih Altaylı karaborsa iddiaları hakkında konuştu: 'Dursun Özbek'in ifadesi elimde'

Fatih Altaylı, Galatasaray'daki karaborsa bilet iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, Başkan Dursun Özbek’in savcılığa yolsuzlukla ilgili değil, iftira suçlamasıyla başvurduğunu belirtti. Altaylı, "Yolsuzluk araştırılsın demiyor, iftiracıları cezalandırın diyor" dedi.

12punto

Gazeteci Fatih Altaylı, kişisel YouTube kanalında Galatasaray Kulübü'ne yönelik karaborsa bilet satışı iddialarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Dursun Özbek’in savcılığa verdiği ifadesiyle ilgili konuşan Altaylı, savcılığın yolsuzluk iddialarını araştırmadığını, Özbek’in iftiracıların yakalanması için suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Altaylı, "Dursun Bey savcılığa gittiğini ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Ama ortada yolsuzlukla ilgili bir şikayet yok. Galatasaray’a atılan iftiraların cezalandırılmasını istiyor. Yolsuzluk iddialarını araştırın demiyor, iftiracıları bulun diyor" ifadelerini kullandı.

'DURSUN ÖZBEK'İN İFADESİ ELİMDE'

Savcılık ifadesine de değinen Altaylı, "Dursun Bey'in savcılık ifadesi elimde. Orada da aynı şeyi söylüyor; yolsuzluk iddialarını araştırın demiyor. ‘Bizim hakkımızda asılsız haber yapanları bulun’ diyor" diyerek sürece tepki gösterdi.

İSTİFA ETMİYORUM

Açıklamalarının devamında Altaylı, Galatasaray Spor Kulübü'nden istifa etmeyi düşündüğünü ancak bu düşüncesini ertelediğini belirtti. "İstifa edeceğim diyordum, ama inadına etmiyorum. Kulüp içinde bu konuları gündeme getirip, gerekli suç duyurularını yapma hakkım var. Eğer bunlar aydınlatılmazsa, o zaman istifa ederim" dedi.

KARABORSA BİEÇOK KULÜPTE VAR 

Son olarak Altaylı, karaborsa bilet satışlarının sadece Galatasaray'da değil, birçok kulüpte olduğunu ifade ederek, "Benzer yapılar diğer kulüplerde de mevcut. Ama beni asıl rahatsız eden, bu işin bazı kişilerin cebine gitmesi. Bankalar Birliği'nin bu durumu incelemesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu paralar kişilere veya kulüplere açıktan yapılıyorsa, sözleşmeye aykırı davranıyorlar demektir" şeklinde konuştu.