Hizbullah’tan İsrail’e saldırı: Bölgede tansiyon yüksek!

Hizbullah, Lübnan sınırında gerçekleştirdiği saldırıda İsrail'in seçkin kuvvetlerine ait 20'den fazla askeri öldürdüğünü duyurdu. Saldırının ardından bölgede gerilim tırmanırken, Lübnan'daki İsrail hava saldırılarında 1411 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

12punto

Hizbullah, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan sınırı yakınlarındaki Malikiye bölgesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava tankını güdümlü füzeyle vurduklarını ve tankın yandığını bildirdi.

Açıklamaya göre, saldırıda İsrail'in seçkin kuvvetlerinden 20’den fazla asker öldü ya da yaralandı.

BİRÇOK BÖLGE HEDEF ALINDI

Saldırı sadece tankla sınırlı kalmadı. Hizbullah, İsrail’in kuzeyinde Hayfa yakınlarında bulunan Krayot bölgesi ile Kiryat Şimona'daki roket rampaları ve topçu mevzilerine de saldırılar düzenledi.

Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasında da İsrail ordusuna ait askeri araçlar ve askerler hedef alındı.

Hizbullah, ayrıca İsrail’in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisi ile kuzeydeki Karmiel ve Sasa bölgelerine saldırı düzenlediğini açıkladı.

SALDIRILARDA 1411 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

8 Ekim 2023'ten bu yana kontrollü çatışmalar sürdüren Hizbullah ve İsrail ordusu arasında gerilim tırmanıyor.

İsrail, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı yetkililere göre, bu saldırılarda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi yaşamını yitirdi.

GÖÇ DALGASI DEVAM EDİYOR 

İsrail’in bombardımanları nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce insan yerinden oldu. Özellikle ülkenin güneyinden başkent Beyrut'a ve kuzeye yoğun bir göç yaşanıyor. Ayrıca, on binlerce kişinin Suriye'ye doğru göç ettiği bildiriliyor.