Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.686

Beraat etmişti: Hizbullah üyesi Şakir Kaçmaz tazminat kazandı

Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası onanan ve daha sonra yeniden yargılama sonucu beraat eden Hizbullah üyesi Şakir Kaçmaz, haksız tutuklanma gerekçesiyle açtığı davada 844 bin 832 lira tazminat kazandı. Ancak istinaf mahkemesi tazminat miktarını fazla bularak kararı bozdu.

Beraat etmişti: Hizbullah üyesi Şakir Kaçmaz tazminat kazandı

Hizbullah terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezası alan ve daha sonra beraat eden Şakir Kaçmaz, haksız yere tutuklandığı için Hazine aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. 

Mahkeme, Kaçmaz'a toplam 844 bin 832 lira ödenmesine hükmetti. Tazminat, gözaltına alındığı tarihten itibaren işleyecek yasal faiz ile birlikte hesaplandı.

İSTİNAF MAHKEMESİ TAZMİNAT MİKTARINI FAZLA BULDU

Kaçmaz'ın açtığı tazminat davasında karar verilmesinin ardından, istinaf mahkemesi devreye girdi ve tazminat miktarını fazla bularak kararı bozdu. 

Yeni bir hesaplama yapılması talep edilirken, beraat eden diğer Hizbullah üyelerinin de benzer tazminat davaları açabileceği belirtiliyor.

VAN OPERASYONU VE YARGI SÜRECİ

15 Şubat 2000 tarihinde Van’da Hizbullah terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 5 özel harekat polisi şehit oldu ve 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. 

Olayın ardından yakalanan 11 Hizbullah üyesi, Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Savcı huzurunda suçlarını itiraf eden sanıklar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak 2019 yılında "adil yargılanmadıkları" gerekçesiyle yeniden yargılanan hükümlüler, tahliye edildi ve delil yetersizliğinden beraat ettiler.

Hizbullah’ın siyasi kanadı olarak bilinen Hüda-Par'ın AKP ile yakınlaşmasının ardından, birçok Hizbullah üyesinin tahliye edildiği biliniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Hizbullah HÜDA PAR