İmamoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanlığı'na tepki: 'Kime hizmet ettiği belli değil'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı kutlamalarında, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında eğitim, bilim, kültür, teknoloji ve sanayi alanlarında yeni zaferler kazanma çağrısında bulundu.

12punto

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen resmi törenlere katıldı. Törenler, Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı'nda başladı ve Vatan Caddesi'nde devam etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan resmi tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de katıldı. Törenin ardından, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyarak 30 Ağustos'u kutladı.

BİZE YENİ ZAFERLERİ İŞARET EDİYOR

Taksim’deki tören sonrası yaptığı açıklamada, İmamoğlu, 30 Ağustos’un Cumhuriyetin sağlam temellere oturduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu büyük zafer, bugün 102. yılında, bize yeni zaferleri işaret ediyor. Eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide ve sanayide yeni zaferleri kazanmalıyız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu alanlarda zaferler elde eden bir milletin evlatları olmayı umuyoruz. Ancak bu şekilde Mustafa Kemal Atatürk'e ve zaferi kazanan atalarımıza layık birer birey olabiliriz" dedi.

Törenler, İstanbul Valiliği’nde düzenlenen bayramlaşma ile devam etti. Daha sonra Vatan Caddesi'nde gerçekleştirilen resmi geçit töreninde, İmamoğlu, Vali Gül ve Orgeneral Tokel ile birlikte halkı selamladı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajı da okundu. Tören, askeri birliklerin geçit merasimiyle sona erdi.

İMAMOĞLU'NDAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yayımladığı cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin yer almamasını çok sert bir dille eleştirdi.

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan İmamoğlu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik  "Bu ülkenin milli duygularını taşıyan bir insan değil. Kime hizmet ettiği belli değil" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Topraklarının işgaline dur diyen komutanı, vatanını kurtaran insanı anmıyorsun. Diyanet İşleri Başkanı bu ülkenin milli duygularını taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Kime hizmet ettiği belli değil. Bu milletin inancını da mahvetti."