Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Ekrem İmamoğlu deprem açıklaması: Ülkenin en büyük beka sorunu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman’da yaptığı açıklamalarda, 2023 depremi sonrası yaşanan acılara ve bölgedeki destek çalışmalarına değindi. İmamoğlu, İstanbul için de uyarılarda bulunarak topyekûn mücadele çağrısı yaptı.

Ekrem İmamoğlu deprem açıklaması: Ülkenin en büyük beka sorunu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret etti. İmamoğlu, ziyarette 2023’te yaşanan büyük depremin ardından yaşanan acıları ve destek süreçlerini değerlendirdi.

BAŞIMIZI ÖNE EĞEREK YÜRÜMELİYİZ

İmamoğlu, “Gerçekten başımızı öne eğerek yürümeliyiz. 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Gölcük Depremi’nden 25 yıl sonra yaşadığımız bu büyük acı, utanç vericidir. Deprem bizim insanlarımızı tamamen yok eden bir afet ötesi duruma dönüşmüştür” dedi. İmamoğlu, deprem bölgelerine destek paketi açıklayacaklarını belirtti.

YENİ BİNAMIZIN TEMELİNİ ATIYORUZ

Ziyarette, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İmamoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinin büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade ederek, “Belediye binamız yıkıldı, iki katta hizmet vermeye çalışıyoruz. Yarın yeni binamızın temelini atacağız. Sizin desteğiniz bize büyük güç verdi” dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve diğer şehirlerdeki deprem risklerine dikkat çekerek, “İstanbul her an bu yönüyle hissettiğimiz ve çalışmalarını sürdürdüğümüz bir şehir. Deprem ülkenin beka sorunudur. Birlikte hareket edebilme yeteneğimizi geliştirmeliyiz. İstanbul’da bu refleksi henüz elde edemedik” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Adıyaman’da yaptıkları ziyaretle, bölgedeki belediye başkanlarına ve yerel yönetimlere destek olduklarını vurguladı. “Bütün yerel yönetimler olarak, bu bölgelerdeki belediyelerin güçlü olmasını ve şehirlerin bir an önce normale dönmesini istiyoruz” dedi.

MÜCADELEYİ SÜRDÜRMELİYİZ

Ziyaret sırasında İmamoğlu, deprem sonrası yaşanan zorlukların ve destek süreçlerinin önemine dikkat çekerek, “Bir bütün olarak bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Başımızı öne eğerek, birlikte hareket ederek bu süreçleri daha iyi yönetebiliriz” ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu Abdurrahman Tutdere