RTÜK'ten bu kez de 'gülümseme' cezası

RTÜK Üyesi Tuncay Keser, Halk TV’ye, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştiriler sırasında sunucu Sinem Fıstıkoğlu’nun gülümsemesi gerekçe gösterilerek yüzde 3 idari para cezası verildiğini açıkladı.

12punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçilen Tuncay Keser, RTÜK’ün Halk TV'ye "gülümseme" nedeniyle idari para cezası verdiğini duyurdu. 

Keser, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Halk TV'de yayınlanan bir programda Cem Toker'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik “Bahçeli Türk siyasetinde o kadar da ciddiye alınır mı?” ifadelerinin eleştirilerin sınırlarını aştığı gerekçesiyle değerlendirmeye alındığını belirtti.

GÜLÜMSEME CEZASI

Keser, program sunucusu Sinem Fıstıkoğlu’nun, "Alınır efendim, yani meşru bir iktidarın ortağı olduğu için söyledikleri bizi bağlıyor tabi" şeklindeki müdahalesine rağmen, gülümsemesinin Cem Toker’in sözlerini destekleyici nitelikte kabul edildiğini ve bunun sonucunda Halk TV'ye yüzde 3 idari para cezası kesildiğini açıkladı.

Keser, aynı toplantıda İstanbul Aile Vakfı'nın Saraçhane'de düzenleyeceği LGBTİ+ karşıtı yürüyüş için hazırlanan provokatif bir tanıtım filminin bazı bölümleri çıkarılarak, kamu spotu olarak televizyonlarda ücretsiz yayınlanmasına da onay verildiğini ifade etti. Her iki karara da muhalefet ettiğini belirten Keser, bu uygulamaları eleştirdi.

SEMİH YALÇIN HEDEF ALMIŞTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise söz konusu programı ve Halk TV'yi hedef alarak, sunucu Sinem Fıstıkoğlu’nu cinsiyetçi ifadelerle eleştirmişti.