Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.888

LGBT karşıtı yürüyüş tanıtımının kamu spotu, onaylanmadan RTÜK listesine girdi: CHP'li üye Keser kararı 12 Punto'ya yorumladı

RTÜK Başkanı Şahin, toplantıda kabul edilmemesine rağmen LGBT karşıtı yürüyüş tanıtımı için yapılan kamu spotunun RTÜK'ün resmi sayfasından yayınlanmasına izin verdi. Konunun yönergeye uygun olup olmadığını CHP'li RTÜK üyesi Tuncay Keser 12 punto.com.tr için yorumladı.

LGBT karşıtı yürüyüş tanıtımının kamu spotu, onaylanmadan RTÜK listesine girdi: CHP'li üye Keser kararı 12 Punto'ya yorumladı

RTÜK geçen hafta gerçekleştirdiği toplantısında, 15 Eylül tarihinde İstanbul'da LGBT'ye karşı yapılacak olan yürüyüşün tanıtım filminin 'kamu spotu' olarak televizyon kanallarında gösterilmesi konusunu masaya yatırdı. 

Kamu spotunun yayınlanması konusu, yapılan oylama sonucu kabul edilmeden bugün yapılacak toplantıya kaldı ancak kamu spotuyla ilgili yayın kararı kabul edilmese de RTÜK'ün resmi sayfasında yer aldı.

RTÜK'te görüşülmesine ve yayınlanması yönünde dörde karşı dört oy çıkmasına karşın kamu spotuyla ilgili bilginin RTÜK'ün resmi sayfasında yayınlanması dikkat çekti. 

 

Bu durumun kanuna ve yönergelere uygun olup olmadığını 12 punto.com.tr olarak CHP'nin RTÜK üyesi Tuncay Keser'e sorduk. Konusuyla ilgili görüşlerini aldığımız Keser şunları söyledi:

"RTÜK Başkanın böyle bir yetkisi olduğu için İstanbul Aile Vakfı'nın düzenleyeceği LGBT'ye karşı yürüyüş etkinliğinin kamu spotuna dair bilgi RTÜK'ün sayfasında yer aldı. Sayfaya bakarsanız 'Tavsiye süresi' ifadesini göreceksiniz.

Kesin karar bugün yapılacak toplantıda belli olacak.

Söz konusu kamu spotuyla ilgili olarak itirazımızı yaptık. 

Bugün saat 15.00 gibi toplantı sonucunda alınmış karar açıklanacaktır. Yine itirazımızı yapacağız, katılımcılara ve verilecek oylara göre sonuç netlik kazanacaktır."


Haber Kaynağı : 12punto

CHP LGBT RTÜK Tuncay Keser toplantı Yürüyüş