Soruşturma derinleşiyor: 3 Bakan Narin Güran'ın köyüne gidiyor

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma derinleşiyor. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Aile Bakanı olayın yaşandığı köye gidecek.

12punto

Diyarbakır'da kayboluşunun ardından 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi kenarında bir çuval içinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Olayın yaşandığı Tavşantepe Köyü'ne Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ziyarette bulunacağı öğrenildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, olaydan etkilenen çocuklara psikososyal destek hizmeti sağladıklarını açıklamıştı. Halk TV’nin haberine göre, üç bakanın köyde incelemelerde bulunup aileyle görüşeceği belirtiliyor.

22 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

8 yaşındaki Narin’in katledilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, aile fertlerinin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Narin’in annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşi de gözaltında. Şüpheliler arasında bulunan köy imamı ise jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin savcılık sorgusuna alınması bekleniyor.

Soruşturmanın kilit ismi Nevzat Bahtiyar, Narin’i çuval içinde götürüp gömdüğünü itiraf etmiş ve ardından tutuklanmıştı. Diğer şüphelilerin ise adli süreçlerinin sürdüğü ifade ediliyor.

BAKAN TUNÇ: 'HESAP VERECEKLER'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır" dedi. Bakan Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın titizlikle yürüttüğü soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu insanlık dışı cinayet ile ilgili suçlular adalete teslim edilecek. Basının da bu süreçte büyük bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Biz suçluyu yakalayıp adalete teslim ediyoruz, son sözü hakimler ve savcılar söyleyecek" ifadelerini kullandı.

BAKANLAR TAZİYEDE BULUNMADI

Bakanlar, Narin Güran cinayeti sonrasında aileye taziyede bulunmamıştı.